ANM, în alertă! 33 de grade Celsius în martie – cea mai mare temperatură istorică din România

Publicat: 28/02/2020 | 11:16
ANM, în alertă! 33 de grade Celsius în martie – cea mai mare temperatură istorică din România

Luna martie se apropie cu pași repezi, iar românii așteaptă cu nerăbdare primăvara. Meteorologii ne anunță că iarna va mai avea unele răbufniri de orgoliu, însă – în general – vremea va fi frumoasă, în pofida unor coduri galbene emise pentru anumite zone ale țării.

Bucureștenii au avut parte doar de o singură noapte în care a nins, iar ultimele zile ale lui februarie  – dincolo de câteva ploi răzlețe și intensificări ale vântului – se dovedesc a fi darnice în ceea ce privește temperaturile înregistrate. Conform statisticilor realizate de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie, temperatura maximă înregistrată, în țara noastră, în luna martie, a fost de 33 de grade Celsius. S-a întâmplat în anul 1952, la stația meteorologică Odobești.

Și, ținând cont de faptul că lunile ianuarie și februarie ale acestui an s-au situat – la nivelul temperaturilor – peste valorile normale pentru această perioadă a anului, ANM este în alertă fiindcă nu ar fi exclus ca luna martie a anului 2020 să depășească maximul istoric din 1952.

Totodată, meteorologii ne anunță că vremea se află într-un proces de încălzire, primele zile ale lunii martie putând oferi de până la 19 grade Celsius. În multe zone ale țării, regimul pluviometric va fi deficitar, mai transmit specialiștii ANM.

Citește și...