ANM, prognoză specială pentru București! Temperaturi peste pragul critic

Publicat: 22/07/2019 | 12:43
ANM, prognoză specială pentru București! Temperaturi peste pragul critic

Administrația Națională de Mateorologie a emis, astăzi, o prognoză specială pentru București. Fenomene vizate sunt perioadele cu instabilitate atmosferică accentuată.

Zone afectate, interval de valabilitate: 22 iulie, ora 13 – 22 iulie, ora 18

În intervalul menționat în zonele montane, în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și în jumătatea de nord a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

Zone afectate, interval de valabilitate: 22 iulie, ora 18 – 23 iulie, ora 06

În intervalul menționat în Muntenia și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Perioade cu instabilitate atmosferică vor mai fi până în dimineața zilei de miercuri (24 iulie), îndeosebi la munte, precum și în regiunile sudice și sud-estice.

Citește și...