Anunț de ultimă oră despre revenirea Stării de Urgență în România. OMS intervine: „Izolarea e singura opțiune”

Publicat: 13/07/2020 | 08:02
Anunț de ultimă oră despre revenirea Stării de Urgență în România. OMS intervine: „Izolarea e singura opțiune”

Pandemia de coronavirus de la noi din țară galopează de la o zi la alta! După expirarea Stării de Urgență, cazurile de infectare au început să se îmulțească, spre disperarea tuturor. OMS intervine și punctează faptul că, în această perioadă, izolarea este cea mai bună soluție.

OMS intervine în contextul pandemiei mondiale de coronavirus și menționează faptul că izolarea este, acum, cea mai bună soluție. România este una dintre țările direct vizate de acest lucru, mai ales ținând cont de faptul că numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut după ce Starea de Urgență a expirat. Oamenii au început să nu mai respecte măsurile impuse de autorități și astfel s-a ajuns la un număr alarmant de infectări cu virusul ucigaș din China.

NU RATA – GABRIELA FIREA A ANUNȚAT CĂ BUCUREȘTENII CARE PLEACĂ ÎN VACANȚĂ ÎN STRĂINĂTATE VOR PUTEA FACE TESTE PENTRU CORONAVIRUS GRATUIT

OMS, avertisment pentru țările în care numărul infectărilor a crescut considerabil

Mai exact, OMS este de părere că țările în care numărul de infectări a luat-o razna din nou ar trebui să ia în calcul măsuri drastice.

CITEȘTE ȘI – ATENȚIE! PACIENȚII TINERI INFECTAȚI CU NOUL CORONAVIRUS, ÎN PERICOL. TĂTARU: „PUTEM VEDEA DECESE LA 30 – 35 DE ANI CARE NU AVEAU COMORBIDITĂȚI”

„Multe state reușesc să gestioneze focarele și creșterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ține sub control răspândirea bolii. Cred că este o chestiune de amploare. Statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri. Cu toții dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală. Nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”, a declarat Michael Ryan – directorul OMS responsabil pentru programul de urgențe.

În concluzie, OMS sfătuiește țările să se deschidă cu prudență, urmărind foarte bine datele pentru a vedea ce se întâmplă între două faze de relaxare.