Toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus. Primele declarații ale Ministrului Sănătății

Autor:
Publicat: 25/03/2020 | 20:45
Toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus. Primele declarații ale Ministrului Sănătății

Anunț de ultimă oră! Toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus. Cosmin Prelipceanu a anunţat, în direct, în cadrul emisiunii pe care o prezintă la Digi 24 că toată populaţia Bucureştiului va fi testată pentru coronavirus. Informaţia a fost confirmată pentru ei de Ministrul Sănătăţii, Victor Costache. 

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Bucureștiul este un proiect-pilot, vor urma și celelalte orașe. Scopul este de a verifica amploarea infectării unui oraș, a explicat și Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, pacienții, apoi vom trece la testarea populației, cu fiecare cartier în parte”, a spus Nelu Tătaru.

CITEȘTE ȘI: PERICOL. A apărut infracțiunea „coronavirus”! Două femei au fost deja reținute