Atenție la fructele de mare pe care le mâncați! O femeie s-a trezit cu un vierme de patru centimetri în amigdale

Publicat: 15/07/2020 | 12:44
Atenție la fructele de mare pe care le mâncați! O femeie s-a trezit cu un vierme de patru centimetri în amigdale

O japoneză a mers la medic pentru că acuza dureri puternice în gât și a făcut o descoperire uluitoare. Femeia avea un vieme de patru centimetri în amigdale.

Tânăra, în vârstă de 25 de ani, a fost supusă unui control la spitalul St. Luke’s International din Tokyo, după ce rămăsese cu dureri în urma unei mese cu saschimi, se arată în studiul de caz publicat în jurnalul The American Society of Tropical Medicine and Hygiene.

Citește și: Șocant! O vedetă Youtube a murit la doar 24 de ani. Tânăra era însărcinată în 8 luni

Controlul a relevat faptul că femeia un vierme cu o lungime de 38 milimetri în amigdala stângă a femeii și l-au îndepărtat cu penseta.

Testele au arătat că era vorba de o larvă de „Pseudoterranova azaras”. Acest parazit infectează stomacul unei gazde care a consumat larve în peștele crud sau gătit insuficient.

Peste 700 de cazuri raportate

În Japonia, America de Sud, Olanda și statele din Pacificul de Nord au fost raportate peste 700 de astfel de cazuri. Simptomele pacientei s-au redus drastic după îndepărtarea viermelui, se mai arată în studiu.

Medicii și oamenii de stiință au raportat infecții similare în cazul pacienților care au consumat fructe de mare.

Ciclul de viață al acestui vierme

Anisakiasis, o boală cauzată de consumul peștelui sau fructelor de mare contaminate cu paraziți, este tot mai des întâlnită în Europa de Vest, unde astfel de feluri de mâncare au devenit tot mai populare, potrivit unui raport publicat în 2017 în BMJ Case Reports.

Stadiile adulte ale Anisakis simplex sau Pseudoterranova decipiens trăiesc în stomacul mamiferelor marine. Ouăle produse de femele adulte sunt transmise în materiile fecale.Larvele în primă etapă se formează atunci când se află în apă. Larvele trebuie să devină larve din a doua etapă, care apoi sunt trase din ouă și devin libere.

Larvele eliberate din ouă sunt ingerate de crustacee și apoi se dezvoltă în larve în stadiul al treilea. Crustaceele sunt consumate de pești și calmar, unde larvele migrează din intestin în cavitatea peritoneală și cresc până la 3 cm în lungime.Când gazda moare, larvele migrează către țesuturile musculare și sunt transferate de la pește la prădător.

Nu rata: Miami, considerat „noul Wuhan”. Au fost confirmate până acum peste 64.000 de persoane infectate cu COVID-19

Atunci când peștii sau calmarurile care conțin larve în stadiul al treilea sunt ingerate de mamifere marine, larvele se dezvoltă în viermi adulți. Femelele adulte produc ouă care sunt vărsate de mamifere marine.

Oamenii devin infectați prin consumul de pește marin infectat brut sau subacvatic. După ingerare, larvele penetrează stomacul (mai puțin adesea intestinul), cauzând simptomele anisaciei, scrie Ro.techsymptom.com.