Autoritățile din Lituania au interzis accesul românilor din 13 iulie. Anunțul oficial al MAE: “Evoluţia situaţiei epidemiologice din România…”

Publicat: 11/07/2020 | 17:59
Autoritățile din Lituania au interzis accesul românilor din 13 iulie. Anunțul oficial al MAE: “Evoluţia situaţiei epidemiologice din România…”

Vești neplăcute pentru românii care plănuiau să meargă în vacanță în Lituania sau să călătorească pentru diferite afaceri! Guvernul de la Vilnius a decis ca rezidenții din România să nu mai poată intra pe teritoriul lituanian, iar motivul precizat este numărul tot mai mare al infectărilor cu noul coronavirus în țara noastră. La scurt timp după ce a fost făcută publică informația de autoritățile lituanianiene, oficialii din cadrul MAE au oferit un comunicat de presă privind această situația.

Citește și: Tanczos Barna, senator UDMR, testat pozitiv cu noul coronavirus! A fost internat

Autoritățile din Lituania interzic accesul românilor începând cu 13 iulie 2020

După ce Bulgaria, Grecia, dar și alte state din întreaga lume au luat decizii mai drastice din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, a venit rândul Lituaniei! Oficialii Guvernului lituanian au hotărât să nu-i mai lase pe cetățenii români să intre în țara lor din cauza pericolului uriaș de răspândire a bolii rare din China. În România, bilanțul persoanelor care au contractat COVID-19 a ajuns la 32.079, iar cel al deceselor, la 1.871. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus alți 698 de oameni.

Nu rata: RESTRICȚII . Președintele Iranului cere interzicerea nunților și priveghiurilor după o creștere a numărului de cazuri de COVID-19

“(…) Guvernul lituanian a hotărât ca, începând din data de 13 iulie 2020, să interzică accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenții din România. Aceste măsuri fac obiectul unei reevaluări săptămânale bazate pe evoluția situației epidemiologice din România.

Sunt exceptate de la această măsură persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în țara de reședință, precum și alte categorii specifice de persoane, potrivit informațiilor disponibile pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe seara trecută.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Vilnius +370 (5) 2310552. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice +370 68573238.

Descoperă și: Alertă la granița cu Grecia! Autoritățile elene au anunțat măsuri drastice, după ce 29 de turiști, români și bulgari, au fost depistați cu coronavirus

În plus, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://www.mae.ro/node/51919https://vilnius.mae.ro/https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro și www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Sursa foto: pixabay.com