Boa Vista, paradisul ţestoaselor Caretta Caretta

Publicat: 13/06/2015 | 15:46
Boa Vista, paradisul ţestoaselor Caretta Caretta

Pe insulele Capului Verde totul se desfăşoară lent într-o armonie totală, localnicii trăiesc după premiza că fiecare zi ”merită celebrată”, iar stresul nu trebuie să îşi facă apariţia.

Cea mai mare insula a arhipelagului, Boa Vista şi-a primit pe drept denumirea din portugheză, de ”privelişte frumoasă”.
Aici, totul este fără cusur, verdele crud al plantelor exotice, palmierii care se înalţă până la cer în contrast cu apele de un albastru cristalin şi plajele precum omătul, te încântă de la prima vedere.

Last Minute Capul Verde

Cunoscută îndeosebi pentru faptul că reprezintă un adevărat ecosistem pentru speciile uriaşe de ţestoase Caretta Caretta, dar mai ales pentru festivalul dat în cinstea lor, insula este o combinaţie delicată între modernitate şi tradiţii africane. Muzica specifică zonei, dansurile pe plajă, ţinutele colorate şi franjurate ale femeilor sunt adevăratele obiective turistice ale insulei. Dacă vrei să achiziţionezi obiecte tradiţionale lucrate manual, Sal Rei, capitala insulei se laudă cu cel mai renumit centru comercial. Preţurile sunt destul de mici, pentru că aici, nu se percep taxe în plus.

Sal Rei este un oraş unde liniştea domneşte… Casele coloniale foarte bine întreţinute par răsfirate pe un tărâm adormit, parcă uitat de timp. În fiecare săptămână, străzile capitalei sunt pline, pentru că localnicii organizează diferite festivităţi şi evenimente culturale, în special ceremonii religioase. Muzica bună răsună de peste tot, iar casele sunt decorate cu flori parfumate, de parcă te-ai afla într-o grădină botanică imensă.

Dar, Boa Vista nu se laudă doar cu o capitală cosmopolită. Cea mai bună plajă din Capul Verde este Santa Monica aflată în sudul insulei. Fâşia lungă de nisip fin rivalizează cu plajele din Caraibe, iar apele sunt la fel de cristaline ca cele din Maldive. Este un adevărat paradis pentru pasionaţii de scuba diving, dar şi pentru turiştii dornici de experienţe inedite.

Mădălina Isar
 

Oferte Turistice Capul Verde

Hotel Estoril 3* – de la 799 euro/persoană, mic dejun
 

Hotel Marine Club Beach 4*-  – de la 810 euro/persoana, mic dejun.

Hotel Iberostar Club 5* – de la 1098 euro/persoana, all inclusive.

Servicii incluse: 8 nopţi de cazare cu tipul de masă, în funcţie de hotelul ales, transport cu avionul, transferuri, asistenţă turistică. 

Click aici pentru cererea de ofertă!

Citește și...