Loading the player...

Neobrăzarea procurorilor aproape că a blocat instituţiile de stat, unde oamenii ori se feresc (ăia rău intenţionaţi), ori chiar le e frică să nu facă ceva greşit (ăia oneşti) :):).

 

Dar inventivii români au găsit soluţii. Cea a lui Marius Vorniceanu este una dintre cele mai amuzante.

 

Vocea străzii acoperă bine vocile şuşotite ale biznisului
 

30 septembrie 2014 a fost o zi specială în viaţa lui Marius Vorniceanu. În această zi fatidică, fostul consilier de la Curtea de Conturi şi comisar al Gărzii Financiare a fost numit de Parlament vicepreşedinte al ASF. La scurt timp, Vorniceanu şi-a mutat şi biroul, nemulţumit fiind de prea mulţii pereţi (care ştie el mai bine ce ascund).

Noul birou al lui Vorniceanu (pe care îl foloseşte şi acum) are zero pereţi şi e situat direct în stradă, în faţa sediului ASF.
 

Viceşeful asigurărilor a fost de multe ori văzut şi fotografiat primind audienţe şi oferind consultaţii direct în stradă, unde îşi petrece peste jumătate din timpul efectiv de lucru. Şi, judecând după limbajul corporal al celor care vin să-i ceară ajutorul, Vorniceanu este un fel de guru al trucurilor şi descurcării.
 

Trei plase, doi parteneri şi o maşină încăpătoare


Joi, 3 februarie a.c., s-a consumat încă o şedinţă în aer liber a lui Vorniceanu, departe de microfoanele tot mai performante. Cel sfătuit a fost un domn a cărui identitate rămâne să fie confirmată de vigilenţii noştri cititori pe pont@cancan.ro. Noi ştim doar că avea un Hyundai Santa Fe cu numărul B..TMU, condus de şofer , că şi-a lăsat telefonul în maşină când a venit la discuţie (probabil la indicaţiile interlocutorului) şi că avea în mână trei plase: una conţinând nişte vinuri scumpe, alta tot ceva scump de la Mont Blanc şi a treia asupra căreia vom păstra misterul, pentru că era la mijloc.

Marius Vorniceanu, un afacerist al statului pentru care expresia
Marius Vorniceanu, un afacerist al statului pentru care expresia "a lua plasă” nu are deloc o conotaţie negativă

 

Înainte de discuţia propriu-zisă, s-a petrecut ceva ce preferăm să nu comentăm (prea mult) ci să lăsăm la latitudinea voastră: Vorniceanu a urcat la volanul maşinii VW Passat (de serviciu), iar misteriosul domn cu Hyundai şi şofer l-a urmat îndeaproape, doar că s-a pus pe bancheta din spate.
Când s-au dat jos, după aproximativ un minut, plasele dispăruseră. Oamenii noştri le-au reperat rapid la loc: fuseseră lăsate pe banchetă de către omul extrem de recunoscător. Aşa funcţie, aşa cadouri!
 

Să fie tatăl lui James Bond? Omul care i-a făcut cadou trei plase lui Vorniceanu seamănă izbitor cu Daniel Craig, actorul care l-a jucat pe celebrul spion englez în ultimele filme ale seriei.
Să fie tatăl lui James Bond? Omul care i-a făcut cadou trei plase lui Vorniceanu seamănă izbitor cu Daniel Craig, actorul care l-a jucat pe celebrul spion englez în ultimele filme ale seriei.

 

Cine este Marius Vorniceanu


Vicepreşedintele ASF este unul dintre cei mai bogaţi proprietari de ”maşină a poporului” despre care am auzit. Conform declaraţiei de avere, Vorniceanu are şase terenuri în Bucureşti şi împrejurimi, două apartamente în Bucureşti şi unul în Braşov. În conturi mai are sume în lei şi euro care se apropie suficient de fericit de de un „1” urmat de cinci ”zerouri”. De altfel, în 2011 Vorniceanu încasa o leafă de 120.000 de lei. Nici familia nu este săracă, ba chiar deloc, dar despre asta, altădată. Ne putem imagina că de atunci cariera lui nu a stagnat.
 

Ana Manole

Citeste despre:marius vorniceanu, asf


Share On Facebook