Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a participat – împreună cu soția și fiul său – la slujba de Înviere desfășurată la Mănăstirea Sinaia. Liderul ALDE a ascultat slujba ținută de un sobor de preoți, apoi, conform tradiției creștine, a luat Lumina Sfântă. CANCAN.RO., site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, imagini de la slujba de Înviere desfășurată la Mănăstirea Sinaia.
Sute de credincioși au fost prezenți la slujba de Înviere de la Mănăstirea Sinaia, iar printre ei s-a aflat și Călin Popescu Tăriceanu, alături de soție și de fiul său, Tudor. În mijlocul oamenilor, liderul ALDE a ascultat întreaga slujbă ținută de preoți pe treptele de la intrarea Mănăstirii Sinaia, apoi a luat Lumina Sfântă, conform tradiției creștine.
Călin Popescu Tăriceanu a postat și un mesaj pe pagina sa de socializare, mesaj în care a transmis tuturor românilor că sărbătoarea Învierii Domnului este, pentru toți cei credincioși, un prilej de bucurie, de speranță și de apropiere de familie. Președintele Senatului a mai scris în mesajul postat pe Facebook că este nevoie ca oamenii să se gândească serios la lucrurile cu adevărat importante din viața lor, luând ”un moment de răgaz” de la problemele ”de zi cu zi”.
Călin Popescu Tăriceanu a urat tuturor românilor ”Paște Fericit!” într-un mesaj pe care l-a postat pe pagina sa de socializare.
”Sărbătoarea Învierii Domnului este pentru toţi credincioşii ortodocşi un prilej de bucurie, de speranţă, de apropiere de familie, pentru că acestea sunt lucrurile care reprezintă cheia binelui pentru viitor. Această perioadă trebuie să fie una în care reflectăm asupra lucrurilor cu adevărat importante pentru fiecare dintre noi, un moment de răgaz de la problemele de zi cu zi. Sărbătorile de Paşti să ne găsească pe toţi mai îngăduitori şi mai înţelepţi, mereu cu lumina în suflet şi în gânduri. Dragi români, Paşte fericit! Hristos a înviat!”, a transmis Tăriceanu, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook. (CITEȘTE ȘI: IMAGINI SENZAȚIONALE CU ȘEFUL SENATULUI. A FOST FOTOGRAFIAT ÎN TRAFIC SINGUR, PE UN SCUTER, FĂRĂ ESCORTĂ!)
Mănăstirea Sinaia este o mănăstire creștin-ortodoxă de călugări, subordonată Arhiepiscopiei Bucureștilor. Este deservită de 20 de persoane, călugări și mireni. În secolele XV-XVI sunt atestate în zonă două mici schituri de lemn, Sf. Ana și Sf. Nicolae. Între 1690-1695, Spătarul Mihail Cantacuzino construiește partea veche a mănăstirii, cu biserica mică, una din primele construite în stilul brâncovenesc. A numit-o ,,Mănăstirea Sinaia” în amintirea pelerinajului său la Ierusalim și Muntele Sinai.
Între 1842-1846 este construită partea nouă a mănăstirii, cu biserica mare, care a fost refăcută între 1897-1903. Este prima biserică electrificată din România. În 1895 a fost inaugurat muzeul mănăstirii, primul de acest gen din țara noastră. Aici se află icoane de Pârvu Mutu – cel mai mare pictor bisericesc român, venerat ca sfânt sub numele de Cuviosul Pafnutie Zugravul -, icoane din Alep-Siria, din Moscova, sfinte cruci de la Betleem, Ioannina și Constantinopol. Biblia din 1688 este prima tipărită integral în limba română, iar tipăriturile muzicale sunt primele de acest fel în limba română. (VEZI ȘI AICI: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, DUPĂ ACHITAREA DEFINITIVĂ DECISĂ DE INSTANȚA SUPREMĂ: ”DECIZIA NU POATE DECÂT SĂ MĂ BUCURE, DAR BUCURIA MEA ESTE PARȚIALĂ”)