CANCAN.ro începe azi un mega-serial care va stârni uraganul la vârful politicii. IMAGINI ÎN SUPER-EXCLUSIVITATE. Geoană & bossul Ferrari, zaiafet pe iaht, la St. Tropez, cu ”afaceristul Mafiei”!

Publicat: 20/06/2017 | 00:00

Săptămâna trecută, un denunţ făcut la DNA de fostul deputat PSD Cristian Rizea împotriva lui Mircea Geoană a ”transpirat” în presă! Rizea a povestit că, în 2008, i-a plătit liderului de atunci al social-democraţilor 300 mii € ca să-l treacă pe listele de candidaţi la Camera Deputaţilor. Suma a fost plătită în două tranşe prin intermediul ex-ministrului Sănătăţii Ion Bazac (apropiat al lui Geoană). Siteul nr. 1 din România, CANCAN.ro, a intrat pe firul acestei dezvăluiri fără precedent şi a descoperit amănunte absolut senzaţionale! Începând de azi, vom prezenta într-un mega-serial tot ce au aflat reporterii noştri de la Departamentul de Anchete Speciale (DAS).

Ca într-un joc de domino, primele ”piese” dărâmate de denunţul lui Rizea provoacă alte „explozii în lanţ”. Aşa am aflat că Geoană i-a propus lui Rizea să candideze pe listele PSD (iniţial, la Constanţa, apoi, la Brăila) în vara lui 2008 pe un iaht, în golful din faţa superbului Saint Tropez.

Rizea, despre vacanţa familiei Geoană pe Coasta de Azur: ”Am plătit tot: iahtul, consumaţia, cazările…”

Între iulie şi august acel an, familia Geoană (Mircea, Mihaela şi cei doi copii ai lor, Alex şi Ana Maria) a luat parte la mai multe chefuri, pe Coasta de Azur, pe iahtul respectiv. Ne-o confirmă chiar fostul deputat PSD: ”Ţin minte că în acea vară, nu mai ştiu exact luna, i-am organizat şi ziua fiicei lui Mircea Geoană la Saint Tropez (N.RED. – Ana Maria Geoană este născută pe 6 august). Am închiriat un iaht, cu tot cu echipaj, şi am plecat de la Monaco la Saint Tropez. Pe drum, am oprit la Cannes, findcă domnul Geoană m-a rugat să-l luăm şi pe Raul Doicescu (citeşte aici detalii despre miliardarul care deţine imperiul Bog’Art). Am fost mai multe familii, iar eu (N.RED. – Rizea) am plătit tot: iahtul, consumaţia la Club 55 din Saint Tropez, cazările la hotel!”

Fostul deputat susţine acum că doar motorina pentru iaht l-a costat aproape… 4.000 €! ”Iahtul acela e unul cu două motoare şi lung de 25 de metri. Înghite enorm! Pe motorină am plătit 3700-3800 €, consumaţia la Club 55… mi-a venit nota 2.800 € pentru câţi eram acolo, 14-15 de persoane, plus şampaniile, tortul, echipajul… Totul a făcut în jur de 10 mii €! Şi asta n-a fost decât pentru aniversarea Anei Maria Geoană, într-o singură zi, cadou pentru ea”, ne-a mărturisit Rizea în premieră naţională.

Geoană & Bazac, tovarăşi cu ”dezvoltatorul imobiliar” Giancarlo Vigo!

CANCAN.ro a făcut rost şi de imagini în super-exclusivitate de la aniversarea la care face referire fostul parlamentar. Printre cei aflaţi pe iaht îi regăsim pe soţii Raul şi Mihaela Doicescu, Ion Bazac (fost ministru al Sănătăţii şi bossul Ferrari România), soţia acestuia, Camelia Bazac (amândoi sunt prieteni buni de familie cu Mihaela & Mircea), cel mai tare avocat pe comercial din ţară + soţia acestuia (despre ei puteţi CITI AICI), dar şi un personaj extrem de interesant, cvasinecunoscut în România. E vorba despre un aşa-zis ”dezvoltator imobiliar”, cu mulţi, foarte mulţi bani, Giancarlo Vigo, suspectat de conexiuni cu temuta Mafie italiană. De altfel, în urmă cu 4 ani, Vigo a şi fost arestat în Italia pentru infracţiuni financiare grave. Cu excepţia lui Cristi Rizea şi a soţiei acestuia, Josette, toţi ceilalţi pasageri de pe iaht fuseseră invitaţi de Geoană. Familia Rizea doar plătise, aşa cum afirmă ex-deputatul PSD!

Despre Giancarlo Vigo, reporterii noştri au descoperit că era, la acea vreme, un afacerist apropiat lui Geoană şi ”fratelui” acestuia, Bazac. Ba chiar suspect de apropiat de cei doi! Vigo se recomanda ”dezvoltator imobiliar” şi demarase un proiect de anvergură în ”inima” zonei de nord a Capitalei: la un pas, la propriu!, de Herăstrău şi de Cartierul Francez. Alt proiect avea la Jupiter, pe litoral.

Mircea Geoană, Ion Bazac şi Giancarlo Vigo (cu spatele) au ciocnit paharele cu şampanie pe iahtul închiriat de Cristian Rizea. De faţă era şi Raul Doicescu, miliardarul care deţine compania Bog'Art şi despre care se ştia că este un susţinător al ”taberei Băsescu”
Mircea Geoană, Ion Bazac şi Giancarlo Vigo (cu spatele) au ciocnit paharele cu şampanie pe iahtul închiriat de Cristian Rizea. De faţă era şi Raul Doicescu, miliardarul care deţine compania Bog’Art şi despre care se ştia că este un susţinător al ”taberei Băsescu”

Compania lui, ”Vigogeo Invest” (cu sediul în Ploieşti), era deosebit de activă pe piaţa din România, dar, deodată, totul a intrat în colaps, iar italianul s-a ”evaporat” pur şi simplu. Jurnaliştii de la ”La Stampa” aveau să spulbere în 2013 misterul aşa-zisei dispariţii a lui Vigo: acesta fusese pus sub acuzare pentru bancrută fraduloasă şi arestat! ”Guardia din Finanza” i-a imputat un prejudiciu de 22 de milioane de euro, însă avocaţii milionarului italian susţineau că totul este o ”greşeală”.

Numele lui Vigo (azi, 55 de ani) a apărut în presa de la Roma în legătură cu o reţea asociată Mafiei, prin care statul fusese devalizat de 50.000.000 €. Mai multe interceptările telefonice, dintre Vigo şi ceilalţi membri ai reţelei au ieşit la suprafaţă în cursul anchetei. Unele arătau că, de fapt, amicul lui Geoană & Bazac ar fi intenţionat să-şi piardă urmele în România, dar procurorii italieni l-au capturat la timp.

Geoană se plimba prin ţară cu avionul privat al lui… Vigo!

La Bucureşti, Giancarlo Vigo ştia că beneficiază de protecţie sus-pusă, acesta fiind şi motivul pentru care ar fi vrut să se stabilească aici. Probabil aşa s-ar fi şi întâmplat, dacă nu ar fi primit mandat de arestat în Italia. Afaceristul trăia pe picior mare în România: deţinea până şi un avion privat, model Cesna, pe care îl ţinea pe Aeroportul din Băneasa. Este acelaşi avion cu care Mircea Geoană făcea DE FIECARE DATĂ deplasări prin ţară în timpul campaniilor electorale. Totul bănuim că în contul prieteniei dintre ei. Dar asta e nimic pe lângă ce vom dezvălui în următorul episod al mega-serialului nostru. Nu vă dăm decât un indiciu: la mijloc sunt bani extrem de mulţi, cam cât un bloc (în U) de 5 etaje! 😉

(Adrian Nicolae)

Cine deţine mai multe informaţii despre această tovărăşie, ne poate scrie pe pont@cancan.ro.

Citește și...