Cât costă să-ți pui dinții?

Publicat: 10/04/2019 | 10:47
Cât costă să-ți pui dinții?

Fie că ne place sau nu să admitem, un zâmbet de porțelan deschide multe uși! Dantura perfectă este elementul-cheie care contribuie la dobândirea unei etichete sociale favorabile atunci când interacționăm pentru prima dată cu cineva. În plus, dinții îngrijiți reprezintă un indicator al stimei de sine a fiecăruia dintre noi și, dincolo de toate acestea, ne conferă un aspect fizic plăcut.

Așadar, pierderea dentiției ar putea fi o problemă majoră, care favorizează apariția barierelor de comunicare în relațiile sociale. În plus, problemele dentare se concretizează, deseori, în senzații de disconfort și chiar durere și pot induce declanșarea altor probleme de sănătate.

Care sunt, însă, costurile necesare pentru menținerea unui zâmbet de Hollywood? Află acum cât costă să-ți pui dinții!

Ce alternative ai pentru o dantură de invidiat?

Medicina dentară a avansat foarte mult în ultimii ani, așa că acum ai la dispoziție diverse variante când vine vorba despre obținerea unei danturi de invidiat. Astfel, pentru cosmetizarea zâmbetului poți opta pentru fațete dentare, care te pot ajuta să ai o dantură strălucitoare și fără imperfecțiuni. Totuși, fațetele nu sunt o soluție pentru înlocuirea dinților pierduți; pentru a reface dentiția, există, însă, alte soluții la care poți apela.

De la cele mai simple metode, până la cele mai avansate poți opta pentru proteze dentare (fixe sau mobile), pentru punți dentare sau pentru binecunoscutele implanturi. Desigur, fiecare dintre variante prezintă plusuri și minusuri și generează costuri pe măsura acestora. Pentru a face cea mai bună alegere trebuie să iei în calcul și bugetul de care dispui, dar și recomandările pe care le primești la o consultație cabinet stomatologic.

Una dintre opțiunile de top care sunt indicate pentru a căpăta un zâmbet de revistă este reprezentată de implanturile dentare. Deși prețurile lor sunt ceva mai piperate comparativ cu protezele dentare, oferă o serie de beneficii care vizează atât partea estetică dar și pe cea funcțională.

Cât costă un implant dentar?

Aceasta este, poate, cea mai frecventă întrebare pe care pacienții o adresează medicilor, în legătură cu înlocuirea dinților care au căzut sau a celor grav accidentați. Pentru a putea da un răspuns cât mai aproape de realitate, e important să clarificăm faptul că există mai multe criterii în funcție de care este ales un anumit tip de implant dentar.

La o simplă căutare pe Internet, vei găsi oferte variate ale clinicilor stomatologice. Uneori, diferențele de preț pot fi foarte mari – așadar, prin ce se deosebește un implant dentar care costă câteva sute de euro de unul care ajunge chiar și la 2.000-3.000 de euro?

În primul rând, este vorba despre materialele din care este realizat implantul. Mai apoi, vorbim despre experiența medicului stomatolog și a tehnologiilor utilizate în cadrul clinicii respective.

În ceea ce privește elementele implantului dentar, acestea trebuie să fie confecționate din materiale premium, tocmai pentru că vorbim despre o intervenție ce oferă beneficii pe termen lung, atât pentru sănătate cât și pentru frumusețe.

SOLUȚIA ULTRAMODERNĂ: Coroanele dentare, alternativa accesibilă  pentru refacerea danturii

În cazul în care avem de-a face cu dinți loviți sau care pur și simplu și-au pierdut aspectul natural, există posibilitatea de a opta pentru coroane dentare. Acestea sunt, de fapt, lucrări proteice care învelesc partea vizibilă a dintelui degradat.

În discuția despre cât costă să-ți pui dinții e necesar să menționăm importanța coroanei dentare, al cărui preț variază în funcție de materialele folosite. Renumitul cabinet stomatologic Life Dental Spa oferă un raport calitate-preț foarte avantajos la coroane de zirconiu, respectiv 1.697 ron. Coroanele de zirconiu oferă beneficii superioare pentru pacienți, având o durată de viață de până la 30 de ani sau chiar mai mult dacă vizitele la cabinet sunt regulate și igiena este făcută corespunzător. În plus, dacă în cazul implanturilor dentare există riscul ca acestea să fie respinse de organismul pacientului, zirconiul dentar este pe deplin compatibil cu corpul uman și nu provoacă alergii.

Pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce privește obținerea unui zâmbet perfect, este necesar să consulți medicul stomatolog.

Citește și...