Caz Caracal: a decedat în închisoare. Ce au descoperit medicii

Publicat: 21/09/2019 | 12:59
Caz Caracal: a decedat în închisoare. Ce au descoperit medicii

Caz Caracal: un controversat deținut a decedat în închisoare, iar familia lui a lansat acuzații grave. Sora bărbatului a declarat într-un interviu oferit în exclusivitate că acesta ar fi fost omorât în momentul în care ar fi vrut să-şi denunţe protectorii de la vârful instituției. În urma autopsiei, medicii au descoperit cauza morții și a fost făcută publică.

Citește și: Gheorghe Dincă pune la cale un plan pentru a se sinucide? Ce spun reprezentanții penitenciarului

Caz Caracal: a decedat în închisoare. Ce au descoperit medicii

Daniel Marinel Bogdan, liderul celei mai mari rețele de proxeneți din Caracal, a murit în urmă cu ceva timp. Cunoscut sub numele de “Cocoș”, infractorul se afla în închisoare din 2012, iar familia lui susține că ar fi fost asasinat, neluând în calcul posibilitatea că a murit din cauza complicațiilor apărute din cauza problemelor medicale pe care le avea. Decesul a survenit în timp ce se afla la Spitalul Universitar București, iar diagnosticul oficial a fost “tromboză venoasă, trombembolism pulmonar și poliradiculonevrită”. Mai mulți doctori pneumologi au declarat, sub protecția anonimatului, că afecțiunile sale ar fi putut fi cauzate de o agresiune, relatează jurnaliștii de la Antena 3.

“A fost omorât pentru că a incomodat prea tare. A fost lovit cu genunchiul în spate, a văzut din picioare și din momentul acela a paralizat. Totul s-a întâmplat în penitenciarul din Craiova. El era doar un pion la mijloc”, a declarat sora interlopului într-un interviu oferit în urmă cu câteva săptămâni, conform sursei citată mai sus.

Sora lui Daniel Marinel Bogdan, care este fostul lider al celei mai mari rețele de proxeneți din Caracal © Antena 3
Sora lui Daniel Marinel Bogdan, care este fostul lider al celei mai mari rețele de proxeneți din Caracal © Antena 3

Avocatul Poporului s-a sesizat în urma plângerilor făcute de familia interlopului Daniel Marinel Bogdan, dar a ajusn la aceeași concluzie ca a procurorilor, respectiv că nu există suspiciuni privind decesul bărbatului. Rudele bărbatul cred şi acum că a fost ucis de teamă că acesta ar fi urmat “să toarne” membri importanţi ai reţelei, printre care şi persoane cu greutate. De altfel, după arestarea lui Gheorghe Dincă s-a aflat că acesta ar fi făcut parte dintr-o rețea de traficanți de carne vie.

Citește și: Incredibil! Ce nume folosește Gheorghe Dincă pentru tinerele pe care le-a ucis

Vă reamintim că în urmă cu trei ani, interlopul le-a transmis angajaților penitenciarului în care se afla la acea vreme că are dureri mari și că nu își mai simte picioarele. La momentul respectiv, medicii au oferit și primul verdict. “Stare generală medie, acuză dureri intense la nivelul coloanei vertebrale lombare, bilateral. Acuză parestezii la bivelul ambelor membre inferioare, de la genunchi până la tălpi. Afirmă traumatism în urmă cu 2-3 zile”, potrivit Antena 3. Ulterior, Marinel Bogdan a ajuns la UPU Craiova, unde i s-a făcut o tomografie, iar două zile mai târziu, familia lui a reclamat faptul că un ofițer de la Penitenciarul Craiova l-ar fi bătut. Interlopul a fost supus unui control medical în cadrul închisorii, dar medicul a susținut că nu are urme de agresiune.