campanie umanitara

Un tanar de numai 28 de ani, diagnosticat cu cancer, striga disperat dupa ajutor. Tanarul nu are nevoie de bani, ci de sange. Daca nu primeste zilnic trombocite, viata lui se va incheia subit, fara sa aiba posibilitatea sa se trateze.

 

Pana in urma cu doua luni, Raul Ioan Costea era cel mai fericit barbat din lume. Anul trecut s-a casatorit cu femeia pe care o iubeste si planuiau sa aiba un copil cat de curand. Mai mult, el era implinit si din punct de vedere profesional, iar viata lui era una linistita. Insa, o durere la picior i-a dat viata peste cap. Tanarul de 28 a ajuns la medic, unde i-au descoperit o tumora de 35 de milimetri. In urma investigatiilor efectuate, medicii au descoperit ca Raul are cancer. Computerul tomograf a scos, insa, la iveala, o problema mult mai graba. Tanarul are metastaze in tot corpul, inclusiv la cap. Din nefericire, medicii nu reusesc sa gaseasca locul de unde a pornit cancerul, pentru a putea stopa evolutia acestuia.

raulViata lui depinde de sangele altora!


Parintii acestuia au ajuns in pragul disperarii si striga ingroziti dupa ajutor. El nu are nevoie de bani, pentru ca tatal sau este dispus sa vanda casa pentru ca fiul sau traiasca. Din pacate, viata lui Raul depinde de trombocite.

raul

Mai exact, el trebuie sa faca zilnic transfuzii cu sange, pentru a putea supravietui:”Trombocitele ii sunt foarte mici, este risc de hemoragie tot timpul. Cand scad la 10.000 sau sub 10.000 este risc de hemoragie. Sambata nu au fost trombocite la Centrul din Cluj si i s-a administrat preventiv ceva plasma. Domnul doctor spune ca va avea nevoie in fiecare zi de trombocite pentru ca maduva lui nu le mai produce, fiind infectata. Stiti, maduva produce trombocitele. De aia sunt aici, sa fac un apel, sa se doneze. El are grupa 01 Rh pozitiv, dar orice grupa e bine pentru trombocite”, a declarat Nelu Coste, tatal lui Raul.


Cei care doresc sa il ajute pe acest tanar sa supravietuiasca o pot face donand sange la orice centru de recoltare, specificand ca este pentru Raul Ioan Coste. Facem un apel de suflet si catre cei din Oradea si Cluj, de bunatatea carora depinde viata acestui tanar, care de abia acum incepe sa se bucure de familie: „Sotul meu este internat la Institutul Oncologic din Cluj, la dr. Tudor Ciuleanu. Are numarul trombocitelor foarte scazut, va rog mult sa donati sange, el este 01 RH pozitiv, dar pentru trombocite poate dona orice grupa. Donarea de sange se poate face la Centrul de Transfuzii din Cluj sau din Oradea. Este important sa spuneti ca donatia se face pentru Coste Raul-Ioan, pentru trombocite. Veti primi o foaie de la spital care trebuie sa o pastrati. Are nevoie acum dar si in perioada urmatoare deoarece este un tratament pe termen lung” este apelul lansat pe Facebook de Carmen, sotia lui Raul.

Citeste despre:caz umanitar, raul, raul are nevoie de sange


Share On Facebook