Ce au în comun modelele de videochat și influencerii online?

Publicat: 21/07/2020 | 17:34
Ce au în comun modelele de videochat și influencerii online?

Carantina și izolarea din acest an au convins întreagă planetă că joburile viitorului se vor baza pe tehnologie și conexiunea la internet. Posibilitatea de a lucra de la distanță este un beneficiu tot mai căutat în anunțurile de angajare, căci timpul este cea mai valoroasă resursă. Lucrul în afară biroului este deja pus în practică în domenii precum IT-ul, însă acest mod de lucru va fi adoptat de tot mai multe arii profesionale în viitorul apropiat.

Două dintre job-urile cele mai căutate în această perioada se bazează pe o conexiune la internet, fiind activități digitale, care generează sume frumoase de bani, dar care încă stârnesc controverse în rândul celor care nu înțeleg pe deplin fenomenul Social-Media. Vorbim despre două meserii relativ noi pe piața muncii din România, care se adresează în special reprezentantelor sexului frumos.

Influencer online

Pentru a fi creator de conținut în societatea digitală, trebuie să vii mereu cu idei noi, creative, astfel încât să îți formezi o audiență loială, o bază de admiratori care să te urmărească pe rețelele de socializare și cu care să poți împărtăși păreri, experiențe, idei. Dacă postările tale sunt suficient de interesante și constante, numărul celor care se vor alătura lumii tale virtuale va crește, și astfel vei ajunge să monetizezi influența câștigată în Social Media. Fie că e vorba de contracte de colaborare cu diverse brand-uri care vor dori promovare pe profilul tău, fie că vei participa la evenimente mondene care te vor pune în legătură cu potențiali viitori parteneri, succesul tău va depinde de networking și comunicare.

Dacă duci o viață activă, ai o pasiune pe care simți că ai putea să o împărtășești cu ceilalți, cauți mereu să încerci lucruri noi și iubești oamenii, poți încerca să devii influencer onine. Succesul nu va veni peste noapte, însă, dacă vei produce conținut de calitate, îți vei crește comunitatea de fani online și recompensele nu se vor lasă așteptate.

Un model de videochat este, la rândul sau, un creator de conținut, care poate ajunge la câștiguri de peste 15.000$ lunar.

Exemplul cel mai bun în acest sens este Selly, puștiul care, la 18 ani, a reușit să câștige un million de dolari din online și să strângă peste 2 milioane de urmăritori pe internet.

Model de videochat

Un model de videochat este, la rândul sau, un creator de conținut, care poate ajunge la câștiguri de peste 15.000$ lunar. Spre deosebire de un simplu influencer online, modelele de videochat sunt mai implicate în interacțiunea cu admiratorii virtuali, căci platformele de videochat le oferă posibilitatea de a a avea discuții personale cu cei mai înfocați fani, contra cost. Cu ajutorul unei camere video, fie din cadrul unui studio de videochat, fie din confortul propriei locuințe, modelul își petrece zilnic câteva ore bune în compania utilizatorilor de internet din întreaga lume. Aceștia au posibilitatea de a-și exprima admirația prin surprize pe care platforma de videochat le convertește instant în bani.

La fel ca orice alt influencer online, modelul de videochat trebuie să știe să creeze mereu conținut interesant pentru audiența formată, să fie o fire extrem de sociabilă și dispusă să investească timp și energie în proiectele sale și să fie pregătită să facă față unei concurențe acerbe.

Iar când vine vorba despre câștiguri din videochat, sumele sunt amețitoare. Exemplul concret? Un model care colaborează cu studioul modelelor de top, Charm Studio, a câștigat în mai puțin de 3 ani un million de dolari.

Așadar, tu cum te foloseșți de internet pentru a-ti îndeplini visurile?