Ce greșeli să eviți înainte de a accesa un credit

Publicat: 21/12/2018 | 15:05

În ziua de astăzi, accesarea unui credit este o soluție la care apelăm cei mai mulţi dintre noi. Companiile care oferă acest tip de servicii sunt transparente și orientate către clienții lor, astfel încât este ușor să iei o decizie potrivită.

Cu toate acestea, este bine să fii cȃt mai bine informat atunci când iei decizia de a apela la o astfel de companie, astfel încât totul să se desfășoare ȋn bună regulă.

Nu te grăbi

Există multe tipuri de credite, unele dintre ele fiind, la o primă vedere, mai avantajoase decât altele. Nu te grăbi să alegi un astfel de credit, ci studiază-le pe toate, pentru a te asigura ca îl alegi pe cel mai potrivit nevoilor tale.

Scopul pentru care iei acest credit, dar și perioada de rambursare, sunt criterii dupa care te poti ghida.

Poți găsi aici informații despre tipurile de credite online, astfel încât, atunci când te duci în sucursală, să fii pregătit.

Nu lua mai mult decât ai nevoie

Tentația de a împrumuta o sumă mai mare decât ai nevoie poate să apară atunci când iei un credit. Cu toate astea, trebuie să te gândești că acei bani trebuie rambursați, iar suma luată extra, se poate consuma foarte ușor pe lucruri care nu sunt necesare. Analizează toți factorii, în mod special rata de rambursare, înainte de a stabili suma pe care urmează să o ȋmprumuți.

Prețuiește siguranță ta

Chiar dacă un credit presupune o serie de costuri, unele din ele avȃnd caracter obligatoriu, nu le refuza din start pe cele optionale. Unele servicii conexe sau opționale pot fi importante pentru siguranța ta. De exemplu, o asigurare de venituri te poate salva dintr-o situație nefericită, și te vei bucura ca ai ales să plătești pentru acest serviciu.

Analizează ofertele din mediul online, ȋnainte de a merge într-o sucursală

Consultantul din sucursală este foarte important, iar suportul oferit de acesta este esențial în alegerea creditului potrivit ţie.
Cu toate acestea, poți cerceta singur ȋnainte, online, tipurile de credite existente, precum si condiții de creditare sau informatii despre procedură. Această analiză te ajută să salvezi timp, iar timpul tău este prețios.

Despre Garanti Credite de Consum

Cu o tradiție de peste 20 de ani pe piața financiară din România, Garanti Credite de Consum (brandul sub care funcționează compania Ralfi IFN SA) completează gama de produse și servicii a Grupului Garanti cu o ofertă adaptată specificului fiecărui partener în parte: credite în magazine, credite de nevoi personale, asigurări atașate creditelor de consum (plan de protecție a veniturilor și/sau garanție extinsă pentru produsul cumpărat).

Parte a Grupului financiar-bancar Garanti România din anul 2010, Garanti Credite de Consum și-a dezvoltat în timp un portofoliu solid de clienți și și-a extins prezența la nivel național, având actualmente 60 de agenții.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați: https://www.garanticreditedeconsum.ro/

Citește și...