Traian Băsescu

Ca orice fost sef de stat, Traian Basescu beneficiaza de protectie din partea SPP. O serie de privilegii ii revin fostului sef de stat, inclusiv aceea de a se deplasa fara oprelisti. Insa, numai in anumite conditii!

Toti fostii presedinti, fie ca vorbim de Ion Iliescu, Emil Constantinescu sau Traian Basescu, pot avea zi si noapte o grupa operativa de agenti din Serviciul de Paza si Protectie. Acestia il protejeaza de eventualele amenintari si ii deschid drumul la nevoie. “La nevoie”, desigur, si in conditiile prevazute de lege, asa cum o pot demonstra si fotografiile CANCAN.ro.

spp traian basescu

Legea circulatiei aflata in vigoare confera egalitate intre automobilele de serviciu folosite de Politie Salvare, Pompieri cu cele ale SPP-ului, care pot folosi girofar si sirena pentru a se strecura prin trafic.

Daca acestea sunt “in misiune” pot trece inclusiv pe culoarea rosie a semaforului. Insa, legea prevede obligativitatea echiparii lor cu semnalizatoarele optice si avertizoare sonore, asa-zisele girofare si sirene.

spp traian basescu

Nu au girofar!

In imaginile de fata, se vad doua autoturisme negre, din gama lux, care au trecut peste linia dubla continua si merg pe contrasens, pana in dreptul intersectiei. Acestea sunt autoturismele SPP din coloana ex-presedintelui Traian Basescu.

Masinile parcurg zeci de metri pe contrasens iar apoi traverseaza intersectia! Intamplarea s-a petrecut in urma cu cateva zile, pe Bulevardul Charles de Gaulle din Capitala.

spp traian basescu

Asa dupa cum se poate vedea, masinilor le lipseste...girofarul, iar acest lucru nu inseamna numai incalcarea legii, dar il poate expune pe Traian Basescu si unui accident produs de un sofer care circula regulamentar si forteaza semaforul, fara a observa autoturismele neinscriptionate si fara nici un fel de avertizari!

(Gabriel Niculescu)

banner

Citeste despre:traian basescu, traian basescu escorta, traian basescu spp, traian basescu masini, fostul presedinte traian basescu


Share On Facebook