Ce nu ştiai despre insula stâncilor albe, Lefkada

Publicat: 13/05/2015 | 13:39
Ce nu ştiai despre insula stâncilor albe, Lefkada

Bucatica decupată din paradis aflată în inima Mării Ionice este cunoscută pentru plajele cu nisip ce pare nins şi apele numai bune pentru practicarea oricărui sport nautic.

Fermecătoare şi captivantă, insula grecească se prezintă ca un melanj armonios între cosmopolit şi rustic.

Stiaţi că Lefkada deţine una dintre cele mai populare plaje din lume? Porto Katsiki este o fâşie lungă de nisip alb, parcă cernut prin cea mai fină sită, brodată de ape cristaline din care se nasc stânci uriaşe cu trepte “cioplite” în ele. Pentru a ajunge să cunoaşteţi paradisul, trebuie să coborâţi cele aproximativ 80 de scări. Zona este îmbunătăţită cu beach baruri, şezlonguri şi umbreluţe, premiată cu Steagul Albastru pentru curăţenie şi calitatea serviciilor.

Numai 10% din suprafaţa insulei este plată, majoritatea satelor pitoreşti se află în vârf de munte, în timp ce staţiunile luxoase, care devin neîncăpătoare odată cu sezonul de vârf, se întind în jurul liniei de coastă, până aproape de plaje.

Lefkada Town este cel mai vizitat loc de pe insulă. Oraşul frenetic “dansează” pe ritmuri moderne şi vă cucereşte cu viaţa de noapte acidulată, dar şi cu o mulţime de obiective turistice de neratat. Unele aşezări ale insulei, nu s-au schimbat de generaţii întregi, femeile de la sat încă lucrează cele mai fine broderii pe care le vând la preţuri de nimic, iar bărbaţii muncesc pământul cu migală. Localnicilor le place să stea de vorbă cu turiştii, dar mai ales adoră să se lase fotografiaţi, în special în zonele izolate unde principala lor ocupaţie este cultivarea viţei de vie şi a măslinilor.

lefkada

În satul montan Englouvi sătenii cultivă cea mai apreciată linte din Grecia, premiată la nenumărate expoziţii agricole internaţionale. De ziua Sfântului Aghios Donatos, locuitorii sărbătoresc cu mare fast recolta bogată de linte, iar gospodinele o pregătesc în cazane mari după reţete străvechi, atmosfera este întreţinută de muzica şi dansurile greceşti.

Cuibarită în jurul unui golfuleţ cu ape azurii, plaja Vassiliki este zona cea mai bună unde puteţi practica windsurf. Valurile spumoase şi fâşia lungă de nisip fin sunt principalele atuuri ale acestui loc.

Early Booking Lefkada

Hotel Vaya 2*- de la 148 Euro + 85 Euro, 7 nopţi de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, transferuri, asistenţă turistică.  Click aici pentru cererea de ofertă!

Madalina Isar

Citește și...