ninsoare bucuresti

Capitala s-a infruntat in aceasta seara cu prima ninsoare mai consistenta. Daca Primaria Generala, dar si unele primarii de sector s-au mobilizat de urgenta, in unele cartiere zapada a "sufocat" traficul.

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) pune la dispozitia cetatenilor doua numere de telefon pentru semnalarea eventualelor probleme generate de inghet sau ninsoare, dar si a prezentei in strada sau scari de bloc a persoanelor fara adapost, pentru a fi duse la centrele sociale.

ninsoare bucuresti

47 de utilaje au fost scoase in strada si de fosta Primarie a lui Cristian Popescu Piedone pentru deszapezirea arterelor principale si secundare din Sectorul 4.

Sub comanda viceprimarului Stefan Spiridon, actiunea a constat in imprastierea de material antiderapant pentru permiterea in conditii sigure a fluidizarii traficului. In paralel, oamenilor fara adapost li s-a oferit cazare la Centrul Medico-Social Sf. Andrei pentru a fi feriti de ger.

Numerele de dispecerat sunt 0800.800.868 şi 021 9844.

Potrivit prognozei meteo, în Bucureşti este posibil să ningă în noaptea de duminică spre luni, iar temperatura va depăşi -10 grade pe timpul nopţii, arată reprezentanţii PMB.

Aceştia informează că intervenţia pentru deszăpezirea oraşului este atributul firmelor de salubritate, aflate sub contract cu primăriile de sector, iar Primăria Capitalei are rolul de coordonare a acţiunilor de deszăpezire, de monitorizare şi control al acestora.

ninsoare bucuresti

Primarul general interimar Razvan Sava le-a cerut responsabililor cu deszăpezirea oraşului să asigure numărul suficient de utilaje şi material antiderapant astfel încât luni în Bucureşti să se poată circula în condiţii normale. Firmele responsabile cu deszăpezirea oraşului au anunţat că vor interveni cu 450 de utilaje şi 1.400 de muncitori astfel: 70 de utilaje în sectorul 1, 120 de utilaje în sectorul 2, 70 de utilaje în sectorul 3, 45 de utilaje în sectorul 4, 49 de utilaje în sectorul 5 şi 96 de utilaje în sectorul 6.

ninsoare bucuresti

Bucureştenii sunt îndemnaţi să folosească cât mai mult mijloacele de transport public. În acest sens, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) va suplimenta numărul mijloacelor de transport în comun pe majoritatea liniilor. De asemenea, Primăria Capitalei şi Poliţia Rutieră adresează un apel şoferilor bucureşteni să acorde prioritate utilajelor de deszăpezire pe care le întâlnesc în trafic.

Primăria Capitalei mai atenţionează proprietarii de clădiri sau spaţii comerciale că au obligaţia de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin. Conform articolului 12, anexa 1 a HCGMB 120/2010, proprietarii de imobile au obligaţia să înlăture zăpada, gheaţa şi ţurţurii formaţi în perimetrul clădirilor pe care le deţin, în maxim 24 de ore de la încetarea ninsorii. Nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu amenzi de la 200 la 500 de lei pentru persoane fizice şi de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

De asemenea, primarul general a cerut Poliţiei Locale şi Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti să trateze responsabil problema persoanelor fără adăpost şi să asigure transportul acestora către adăposturile PMB şi ale primăriilor de sector.

Primăria Capitalei are disponibile, în prezent, 106 locuri în complexul de servicii sociale "Sfântul Ioan", din bulevardul Theodor Pallady, restul până la 555 fiind deja ocupate.

Citeste despre:ninsoare, ninsoare bucuresti utilaje deszapezire


Share On Facebook