facebook

Deşi în urmă cu 10 ani aceasta era ultima problemă cu care-şi băteau capul rudele unei persoane decedate, reţelele sociale au pătruns acum şi în acest aspect al vieţii noastre.

 

Când este ignorat, contul de Facebook al unei persoane poate rămâne activ pentru mult timp după moartea acestuia. Iar dacă răposatul a fost foarte secretos cu parola şi nu a comunicat-o nimănui, ştergerea contului ar putea fi destul de dificilă.

Dezvoltatorii reţelei de socializare s-au gândit însă la asta şi îţi pun la dispoziţie două variante pentru atunci când te confrunţi cu o astfel de situaţie. Dacă te numeri printre rudele de gradul I ale decedatului şi această informaţie există pe Facebook, poţi să îi transformi pentru început pagina într-una memorială, printr-o cerere pe site. Va trebui să furnizezi dovezi ale decesului, precum o ştire sau un anunţ mortuar publicate, pentru ca Facebook să verifice informaţia.

Cealaltă opţiune este să ceri direct închiderea contului persoanei decedate, la următoarea adresă web: https://www.facebook.com/help/contact/228813257197480. Şi pentru a face acest lucru trebuie să fii rudă apropiată. De curând, Facebook a adăugat şi opţiunea de a desemna un “contact moştenitor” al contului, care să primească acces la profil în cazul decesului unui utilizator. Pentru a-ţi alege contactul moştenitor, va trebui să accesezi setările de siguranţă şi să alegi pe cineva din lista de prieteni virtuali.

Ruxandra Pătru

Citeste despre:setări facebook, ştergere cont facebook, cont facebook persoane decedate


Share On Facebook