Cele mai erogene zone la femei. Sfatul sexologilor pentru o partidă reuşită de amor

Publicat: 04/10/2017 | 13:03

Zonele erogene, atât la bărbaţi sau la femei sunt mult mai mult decât organele sexuale şi variază de la o persoană la alta. Un stimulent pentru o partidă reuşită de amor poate fi chiar şi o simplă privire, sau chiar câteva cuvinte bine alese. Comunicarea este esenţială, susţin sexologii, dar există şi zone ale corpului considerate cele mai erogene, la femei.  (CITEŞTE ŞI: Vrei sa-l scoti din minti? Vezi cele patru zone erogene importante la barbati!)

Zonele erogene sunt acele parţi ale corpului foarte sensibile la atingeri (au mai multi receptori senzoriali). Stimularea lor provoaă senzaţii puternice şi reacţii sexuale. Pielea, în ansamblul ei, intră în aceasta categorie, însă anumite zone ale trupului reacţionează mai intens: buzele, lobul urechii, gatul, subraţul, sânii, mâinile, abdomenul, fesele, organele genitale, perineul, anusul, partea interna a coapselor, zona genunchiului, picioarele. Asta nu înseamnă ca toţi ne pierdem cu firea la stimularea tuturor acestor zone prezente pe lista. De aceea sexologii ne tot bat la cap pe tema importantei comunicării cu partenerul, arată csid.ro. (VEZI ŞI: Zodia de care să nu te îndrăgosteşti. Iată de cine trebuie să te fereşti)

Preludiul e esenţial

„Preliminariile” sexuale sunt foarte importante: vă pregătesc trupurile pentru actul sexual în sine (până să ajungeţi la penetrare trebuie îndeplinite nişte condiţii) şi declanşează fenomenele excitării. În timpul mângâierilor, numeroase reacţii psihologice au loc: bătăile inimii şi respiraţia se accelerează, circulaţia sangvina creşte în organele genitale. Ori fără excitarea sexuală nu există erecţie, fără lubrifiere nu există plăcere. Fiecare are ritmul şi nevoile sale în acest domeniu, de care celălalt trebuie să ţină cont. Atingerile sexuale ne permit să verificăm mereu starea de excitaţie a partenerului nostru. De asemenea, conduc spre un mai bun echilibru nervos: alungă tensiunile şi ne produc o veritabilă stare de euforie (motivele sunt biologice pentru că mângâierile atrag în joc centrele cerebrale ale plăcerii care răspândesc în encefal şi în sânge diverse substanţe, printre care şi faimoasele endorfine).

Zonele erogene primare

În această categorie intră organele a căror excitaţie este necesară şi suficientă pentru a declanşa orgasmul. În cazul bărbaţilor, zona erogena primară se limitează la gland şi la penis-pielea care îl acoperă pe acesta din urmă freacă glandul în timpul mişcărilor de masturbare sau penetrare. În cazul femeilor, zona erogena primară cuprinde doi poli: clitorisul şi vaginul. Clitorisul se excită prin mângâieri sau frecări, în timp ce vaginul nu are practic receptori pe care să-i putem atinge. Are în schimb o sensibilitate la oscilaţiile circulaţiei sangvine şi la contracţiile muşchilor pereţilor săi, că şi la cele ale muşchilor de la bază lui sau a ligamentelor care îl susţin în abdomen: tot acest ansamblu complex este pus în mişcare în cazul orgasmului obţinut exclusiv prin penetrare (fără stimulare clitoridiană). (CITEŞTE AICI: Zodiile care înşală. Ce spun astrologii şi ce spun statisticile)

Zonele erogene secundare

Sunt regiuni ale pielii sau ale unei mucoase a căror excitare declanşează excitaţia zonelor erogene primare, iar apoi o intensifică. În ciuda importanţei lor, nu sunt necesare pentru obţinerea orgasmului. La bărbaţi, zonele erogene secundare se întind de la penis, la pielea care înveleşte testiculele, la partea internă a coapselor, la perineu şi în jurul anusului-ceea ce înseamnă că sunt foarte legate de cele primare. Mameloanele pot avea de asemenea un rol important. La femei, aceste zone secundare cuprind toată pielea şi mucoasele care merg de la pubis la zonă feselor şi care traversează marile şi micile labii, intrarea în vagin, perineul şi anusul. Nu uităm nici de sâni, în special de sfârcuri.

Zonele erogene potenţiale

Teoretic, întregul corp poate fi atins într-un mod care să dea naştere senzaţiilor voluptuoase ce fac zonele erogene primare să reacţioneze. Nu suntem însă toţi egali în faţa posibilităţilor pe care ni le oferă trupul nostru, ca şi în alte „domenii” ale sensibilităţii, există trupuri înzestrate cu o mai mare sensibilitate erotică. De fapt, încă din copilărie, contactele fizice cu părinţii, în special cu mama, educă într-un fel corpul copilului, stabilesc legătura dintre aceste contacte şi o anumită atmosferă: în cazul în care contactele sunt normale, dar atmosfera e rece, corpul micuţului nu va păstra nici o amintire plăcută. Dacă, din contră, există un joc al atingerilor, al mângâierilor şi sărutărilor, într-o atmosferă caldă, toate zonele pielii care vor fi atinse vor păstra în memorie caracterul agreabil al senzaţiei. Cum fetiţele sunt mângâiate şi îmbrăţişate mai des şi pe mai multe zone ale corpului decât băieţeii, femeile au mai multe zone erogene decât bărbaţii. În timpul adolescenţei şi la debutul vieţii adulte este indicat să ne cunoaştem trupul, să descoperim astfel diverse senzaţii care îi vor permite să ne ofere ceea ce ne dorim. (CITEŞTE AICI: Cele mai bune zodii cu care să faci sex)

Citește și...