Cine a devenit președintele PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea

Publicat: 27/05/2019 | 15:10
Cine a devenit președintele PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Citește și: Mircea Badea, postare cu subînțeles înainte ca Liviu Dragnea să ajungă la Penitenciarul Rahova

Sentința de azi a avut ca urmare și o mișcare la vârf în Partidul Social Democrat. Rămas fără lider, PSD va fi condus acum de Viorica Dăncilă – președinte executiv al partidului –, au informat surse social-democrate. Cel mai probabil, mâine se va convoca un CEX pentru a se oficializa conducerea interimară a PSD cu Viorică Dăncilă.

Citește și: Viorica Dăncilă, după condamnarea lui Liviu Dragnea: ”Nu îmi voi da demisia de la Guvern”

Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare, însă a contestat decizia. În urmă cu o săptămână, judecătorii Instanței Supreme au decis să judece ultimul termen al procesului din dosarul angajărilor fictive și au respins cererile avocaților lui Liviu Dragnea și ai Olguței Șefu, care voiau ca ICCJ să să amâne pronunțarea sau să stabilească un nou termen după data de 5 iunie, ziua în care CCR ar putea da o decizie în cazul sesizării depuse de Iordache privind specializarea completurilor de judecători.

Citește și: Mesajul transmis de Victor Ponta după condamnarea lui Liviu Dragnea: “Acest om orbit de trufie a tras după el în prăpastie România”

Viorica Dăncilă preia conducere PSD

Eugen Teodorovici: ”Avem un statut”

„Avem un statut care spune clar ceva și avem această capacitate”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, întrebat ce se întâmplă după condamnarea lui Liviu Dragnea.

„Este un moment delicat, este motivul pentru care ne reunim să găsim o soluție. Cred că va ieșit bine PSD. Doamna Dăncilă, conform statutului, în calitatea de președinte executiv, are sarcina să organizeze un congres. Este vorba despre o conducere colectivă în PSD”, a declarat și Rodica Nassar, lider PSD Sector 2.

Citește și...