Cum a fost umilit Gheorghe Dincă de ceilalți deținuți de la Jilava: „L-au scuipat și l-au…”

Publicat: 09/10/2019 | 12:39
Cum a fost umilit Gheorghe Dincă de ceilalți deținuți de la Jilava: „L-au scuipat și l-au…”

Gheorghe Dincă a fost supus unei expertize psihiatrice, medicii urmărind să stabilească dacă acesta avea sau nu discernământ atunci când le-a răpit, sechestrat și ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. Familiile celor două adolescente nici nu concep ca ”Monstrul din Caracal” să scape – în eventualitatea în care s-ar ajunge la concluzia că nu a avut discernământ la momentul comiterii crimelor pe care le-a recunoscut -, sperând, totodată, că fetele sunt în viață.

Reamintim că, în cazul Alexandrei Măceșanu, specialiștii INML au transmis ăc au descoperit ADN-ul acesteia în urma analizării fragmentelor osoase prelevate din cuptorul improvizat de Gheorghe Dincă. În cazul Luizei Melencu, însă, deocamdată există numai declarația lui Gheorghe Dincă prin care acesta recunoaște că a ucis-o și pe ea.

Gheorghe Dincă a fost reținut, inițial, în arestul IPJ Olt. A fost transferat, apoi, în arestul Capitalei, iar apoi a fost mutat la Jilava. Apar unele schimbări în comportamentul lui Gheorghe Dincă, fiindcă, așa cum declară o sursă din cadrul anchetei, simte că nu mai poate deține controlul. Mai mult, îi este teamă de ceilalți deținuți și îi acuză pe aceștia că îl amenință și că îl scuipă.

„Îl enervează deţinuţii. Simte că nu mai poate deţine controlul. În faţa lor e un alt om. Se vede că îi este teamă, se plânge că-l înjură, că-l scuipă, că-l ameninţă, că-i vorbesc urât. Probabil, abia acum începe să înţeleagă ce-l aşteaptă după gratii. În realitate, Dincă e un fricos”, spun surse din cadrul anchetei, conform adevarul.ro.

Gheorghe Dincă, expertizat psihiatric

De o săptămână, Gheorghe Dincă, principalul suspect al crimelor din Caracal, s-a aflat la Spitalul Penitenciar Jilava pentru mai multe proceduri în anchetă.

El a fost transferat pe 1 ocrombrie, din Arestul Central, în Spitalul Penitenciar Jilava, „pentru efectuarea unor măsuri procedurale dispuse în cazul anchetei penale”, a anunțat, la acea vreme, Poliția Română. În ce le privește pe cele două victime, suspectul a susţinut că le-a omorât şi a menționat că s-ar fi înțeles cu ele să întrețină relații sexuale contracost. Vizavi de Luiza, bărbatul a spus că, deși s-ar fi înțeles cu el să facă sex, fata ar fi râs de el pe motiv că este gras și bătrân. Din acest motiv, ar fi lovit-o cu pumnul, iar ea a murit pe loc.

În ce privește vazul Alexandrei, Dincă a povestit că, după ce s-a înțeles cu ea să facă sex pentru suma de 50 de lei, a dus-o acasă, unde a legat-o cu o sfoară ca să nu fugă. Acum, suspectul regretă faptul că, susține el, i-ar fi lăsat “sfoara prea lungă”. Așa ar fi putut victima să ajungă la un telefon și să sune la 112. La un moment dat, Dincă, ar fi intrat la ea, iar fata l-ar fi anunțat că “pleacă acasă”. Refuzurile ei repetate l-a fi înfierbântat, iar la un moment dat, ar fi lovit-o cu pumnul, în mod fatal, ca și în cazul Luizei.