Cum a încercat Corpul de Control al ministrului Vela să mușamalizeze ”Sex gate-ul de la Interne”?!

Publicat: 20/01/2020 | 23:35

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ar fi aflat de cazul polițistei care își acuză superiorul de șantaj și hărțuire sexuală imediat după ce s-a instalat în fruntea instituției. Surse judiciare au dezvăluit, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, noi detalii legate de situația delicată care a apărut în cadrul Direcţiei Asigurare Logistică Integrată (DALI) din minister. (VEZI AICI: SEX-GATE ÎN MINISTERUL DE INTERNE. UN ÎNALT OFIȚER ȘI-A ”URMĂRIT” SUBALTERNA AFLATĂ ÎN MISIUNE ȘI…)

Încă de la debutul mandatului său, ministrul Marcel Vela ar fi avut cunoștință de cazul polițistei care și-a denunțat superiorul că ar fi șantajat-o și hărțuit-o sexual. Potrivit unor surse judiciare apropiate situației, ministrul de Interne ar fi fost informat, prin documente, de existența plângerii penale a femeii. Chiar dacă nu pot preciza despre ce fel de documente este vorba, sursele citate arată că ar fi vorba despre documentaţie oficială internă.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

O evaluare uluitoare a Corpului de Control…

În plus, aceleaşi surse mai susţin că situaţia de la DALI ar fi intrat şi în atenţia Corpului de Control al Ministrului, doar că structura ar fi stabilit că pretinsele fapte semnalate ar fi avut un caracter… normal. Referitor la superiorul polițistei, sursele citate mai precizează că înaltul ofițer ar avea şi alte rude angajate la nivelul MAI, fără a furniza detalii. (NU RATA: RAPORT DUR ÎMPOTRIVA PREȘEDINTELUI T.A.T.A., ACUZAT CĂ ȘI-A ABUZAT SEXUAL FIICA VITREGĂ)

Amenințată că își pierde locul de muncă dacă nu cedează avansurilor șefului?!

Reamintim că angajata DALI a depus, încă din 7 noiembrie 2019, o plângere penală pe numele superiorului său, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 cercetează cele două acuzaţii – hărțuire sexuală și șantaj – in rem, respectiv doar faţă de fapte, nu şi faţă de persoane. În documentul, intrat, în exclusivitate, în posesia CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, polițista descrie în detaliu gesturile superiorului său.

Femeia povesteşte că înaltul ofițer ar fi ameninţat-o – invocând relaţii sus-puse în cadrul ministerului – că, dacă nu întreţine relaţii sexuale cu el, îşi va pierde locul de muncă. Polițista mai arată că ar fi dat, până la urmă, curs acestor presiuni, iar relaţiile extraconjugale dintre cei doi ar fi durat aproximativ două-trei luni de zile. (CITEȘTE ȘI: PORNO-POLIȚISTA A FOST NORA UNUI GENERAL LEGENDAR ÎN MINISTERUL DE INTERNE)

Înregistrările intime, arma șantajului?!

După această perioadă, continuă angajata MAI în plângere, a înţeles că ofiţerul nu va înceta să o hărţuiască, dar şi că el nu ar fi avut niciodată intenţia de a o promova, așa cum îi promisese, la un moment dat. În acest context, continuă subalterna, a ales să încheie orice relaţie cu superiorul şi să îl ignore cu orice ocazie, pentru că şi-a dat seama că a fost păcălită.

În plângere, polițista susține că înaltul ofițer i-ar fi spus, în repetate rânduri, că relaţia dintre ei va continua chiar și fără acordul său şi ar fi ameninţat că va divulga anumite înregistrări intime dintre cei doi, atât colegilor de serviciu, cât şi soţului femeii.

Ameninţată cu darea în vileag a înregistrărilor intime, compromițăoare – a scris femeia în document – cu scopul ca ofiţerul să obţină un folos injust, mai exact, relaţii sexuale, aceasta ar mai fi cedat de câteva ori presiunilor șefului, dar foarte rar.

Polițista spune că ofiţerul pretindea favoruri de natură sexuală tot mai insistent şi că se ajunsese ca, aproape zilnic, acesta să o pună în situaţii jenante la locul de muncă. Mai mult decât atât, mai notează angajata MAI, situaţia creată de ofiţerul superior ar fi dus la intentarea unei acţiuni de divorţ din partea soţului său.

Ministerul de Interne confirmă existența plângerii penale și susține că a luat măsuri

Acuzații grave între angajați ai Ministerului de Interne

„Referitor la informațiile apărute în spațiul public privind o situație de pretinsă hărțuire sexuală și șantaj între doi salariați ai Ministerului Afacerilor Interne, vă confirmăm că există o plângere penală privind faptele menționate mai sus.

Ministerul Afacerilor Interne va sprijini organele de anchetă pentru clarificarea situației de fapt și aflarea adevărului. Totodată, vă informăm că, în scop preventiv, la nivelul structurilor din care cei doi fac parte s-au dispus măsuri în consecință. (VEZI AICI: RITUAL MAFIOT LA VÂRFUL MINISTERULUI DE INTERNE)

De asemenea, a fost dispusă măsura cercetării disciplinare față de persoana reclamată”, este răspunsul reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne, la solicitarea CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...