Cum a venit îmbrăcată azi, în prima zi de școală, o elevă de la Liceul Tudor Vianu din București. Reacția paznicului când a văzut-o

Autor:
Publicat: 14/09/2020 | 09:49

Anul școlar a început astăzi diferit față de ceilalți ani, din cauza pandemiei de coronavirus. Elevii s-au prezentat în fața sălilor de clasă fără flori, așa cum făceau în alți ani, cu masca de protecție la purtător și cu uniforma corespunzătoare. Cu toate acestea, nu toți au ținut cont de ținuta obligatorie, așa că o fetiță de la Liceul Tudor Vianu din București a uimit pe toată lumea cu ținuta aleasă.

O elevă de la Liceul Tudor Vianu din Capitală și-a uimit colegii cu outfit-ul ales în prima zi de școală. Micuța nu a ținut cont de uniformă și nici de ținuta serioasă, ci s-a îmbrăcat colorat, într-o fustiță din tulle, tip tu-tu, de culoare roz și cu aplicații florale, a purtat sandale în picioare, părul prins, masca de protecție la locul ei și o cămașă neagră.

Cu doar câteva secunde înainte de a intra în curtea liceului, eleva a fost luată în vizor de către paznicul insituției de învățământ, care s-a arătat a fi deranjat de vreun lucru ce avea legătură cu eleva.

Acesta a fost fotografiat în timp ce, cel mai probabil, țipa pe un ton nervos către elevi, însă modul în care a fost surprins spune multe despre acesta.

Deși ne aflăm în plină pandemie de COVID-19, iar masca este obligatorie într-o asemenea situație precum redeschiderea școlilor, din cauza mulțimii de elevi care s-au adunat astăzi pentru a auzi primul clopoțel, paznicul de la Liceul Tudor Vianu din Capitală purta „mândru” masca de protecție pe bărbie, nicidecum pe nas și gură, așa cum este normal.

Cum vor funcționa școlile, în contextul epidemiologic

Pandemia de coronavirus a dat peste cap începerea noului an școlar. Luni, s-a reluat școala, dar de data aceasta se va face în condiții speciale. La asta se mai adaugă noi probleme: lipsa manualelor, lipsa toaletelor, lipsa avizelor de funcţionare pentru unele dintre unităţile de învăţământ.

La începerea anului şcolar, 106 cadre didactice sunt spitalizate, iar 293 sunt în carantină şi doresc să îşi desfăşoare activitatea în sistem online. Alte 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical. De asemenea, sunt 147 de cadre didactice care, începând cu 1 septembrie, au depus dosarele de pensionare la inspectoratele şcolare.