Cum deosebești un studio de videochat „fantomă” de unul serios

Publicat: 26/10/2019 | 10:33
Cum deosebești un studio de videochat „fantomă” de unul serios

Ca în orice alt domeniu de activitate, și în industria de videochat își fac apariția studiorile al căror unic scop este să profite de pe urma fetelor care vor să lucreze ca modele.

Iată câteva sfaturi care te vor feri de celebrele „țepe” și care te vor ajuta să diferențiezi un studio dubios de un studio serios, unde munca ta va fi recompensată legal.

Înainte de orice, un minimum de research  

Dacă ai luat hotărârea să devii model de videochat, înainte de a da curs oricărei oferte, caută informații despre studioul unde vei activa. De cati ani activeaza studioul, care sunt modelele cunoscute care lucraza acolo, ce firma il detine, ce cifra de afaceri are, etc.

Dacă nu găsești ușor informații online sau dacă sunt doar parțiale ori, și mai rău, fictive, sunt șanse foarte mari să fie vorba despre o înșelătorie.

Nu ai de ce să plătești bani în avans

Studiourile de videochat serioase nu cer bani în avans modelelor. Trebuie să știi că nu te costă nimic să devii model de videochat glamour. Singurele costuri care te vor privi în mod direct sunt cele cu ținutele pe care vrei să ți le cumperi sau cu trusa de make-up. În rest, studiourile serioase le asigură modelelor tot confortul pentru a-și desfășura activitatea în cele mai bune condiții. Prin urmare, dacă un studio îți cere bani în avans este foare clar că este vorba despre o încercare de a te înșela.

Nu ai nici de ce să primești bani în avans

Din păcate, aceasta este o metodă de înșelătorie des întâlnită. Dacă ți se va propune să primești o sumă de bani chiar dinainte de a-ți începe activitatea de model, oricât ar suna de tentant, ferește-te de studioul care-ți propune așa ceva. Fără îndoială, încearcă doar să se folosească de tine, păcălindu-te, iar suma respectivă nu va mai apărea niciodată. Evident, poti primit outfits, servicii de make-up sau coafor, poze si video gratuite si asa mai departe.

Nu accepta să lucrezi fără acte, asigură-te că ai contract scris

Asigură-te că ai ajuns unde trebuie și că vei lucra cu profesioniști, nu te lăsa păcălită de studiouri sau site-uri fantomă. Nu crede în promisiuni nescrise, în sume de bani si câștiguri imense, fără forme legale. Asigură-te că vei semna un contract și că vei primi un exemplar al acestuia. Dacă ți se spune că-l vei primi ulterior, nu se știe exact când, sunt șanse mari să nu-l primești niciodată și totul să fie o minciună.

Nu accepta bani „la negru” sau parțial „la negru”

Meseria de model este legală în România. Prin urmare, nu există niciun motiv pentru care să nu-ți primești toate sumele câștigate, legal, în cont sau cash, și cu impozitele aferente plătite. Refuză orice altă variantă ți-ar fi propusă, inclusiv tot felul de metode de plată obscure sau bănci necunoscute. Mai mult, te sfătuim să verifici pe site-ul ANAF dacă sumele care ți-au fost platite au fost declarate integral și dacă societatea comercială care te plătește este aceeași cu cea care apare pe contractul pe care l-ai semnat. În caz contrar, nu numai că trebuie să întrerupi urgent orice colaborare, dar îți recomandăm să te adresezi organelor abilitate, ca să nu ai de suferit mai târziu

Vorbește cu alte modele care lucrează acolo

Dacă ajungi la interviu și ai dubii în ceea ce privește studioul respectiv, încearcă să vorbeșticu acordul intervievatorului, cu fetele care au ieșit în pauza de relaxare. Ele sunt cea mai sigură sursă pentru a-ți da seama daca locul tău este sau nu acolo. Dacă nu ești lăsată să interacționezi cu ele, nu mai sta pe gânduri, pleaca și caută un studio care nu are nimic de ascuns.

Dacă vrei să afli mai multe despre videochat-ului glamour, poți s-o faci direct de la cei care se ocupă de acest domeniu. Poți să-i suni sau să le scrii pe Whatsapp, AICI. Îți vor răspunde pe loc și cu plăcere la orice întrebare. Sau urmărește secțiunea eChat by Studio20, din CANCAN.RO, unde vei găsi detalii interesante din culisele acestei industrii.

Citește și...