Cutremur în această dimineață, la ora 2:37 în România. L-ați simțit?

Publicat: 22/04/2019 | 05:58
Cutremur în această dimineață, la ora 2:37 în România. L-ați simțit?

A fost cutremur în România azi-noapte, la ora 02:37. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că seismul s-a produs în județul Buzău.

Cutremurul s-a produs la o adancime de 117,7 km si a avut magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter. Mai mult, seismul a avut loc la 63,7 km NE de Ploiești, 64,2 km de Brașov, 116 km N de Bucuresti, 127,2 km V de Braila, 129, 6 km S de Bacau, 120,3 km V de Galati

Pregătiri pentru un cutremur de amploare

În România au loc pregătiri pentru un cutremur de amploare. Astăzi, un asemenea exercițiu a fost realizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș care a intervenit la un cutremur de 7,2 grade pe scara Richter, produs la fosta Uzină de Materiale Fotosensibile din Târgu Mureș.

Colonelul Cristian Buhăianu, prim adjunct al șefului ISU Mureș, a explicat exercițiul:

”Desfăşurăm un exerciţiu în cazul unei situaţii de urgenţă ca urmare a producerii unui cutremur de 7,2 grade pe scara Richter . În Urma cutremurului au fost descoperite aproximativ 12 persoane suprinse sub dărâmături. Se va acţiona cu accesoriile din cadrul containerelor multirisc pentru deblocarea acestora şi ulterior evacuarea către unităţile spitaliceşti. Au fost alertate toate subunităţilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Horea” al Judeţului Mureş şi la faţa locului există două containere multirisc, o autoscară mecanică şi echipe de căutare-salvare din fiecare subunitate”, a explicat colonelul Buhăianu, potrivit agerpres.ro.

Citește și...