Cutremur în România, sâmbătă dimineață. Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut

Publicat: 15/08/2020 | 10:55
Cutremur în România, sâmbătă dimineață. Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut

A fost cutremur în România, sâmbătă dimineață. Iată unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut.

Un cutremur cu magnitudinea de 3.9 a avut loc sâmbătă, 15 august, în zona Buzău, zona seismică Vrancea. Potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea.

Seismul s-a produs la adâncimea de 128 de kilometri, în apropiere de orașele Brașov, Ploiești, București, Bacău, Brăila și Galați.

În anul 2018, pe 28 octombrie, a avut loc în România, în judeţul Buzău, un cutremur de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind, de asemenea, resimţită şi în Capitală. A fost cel mai mare cutremur de pe teritoriul României în ultimii ani.

Specialiștii consideră că zona Vrancea este un stadiu final al unei foste zone de subducție. (CITEȘTE ȘI: PE CÂT “S-AU VÂNDUT” BRIGITTE&PASTRAMĂ PENTRU REALITY-SHOW-UL DE LA ANTENĂ. BIANCA&BODI AU CERUT MULT MAI MULT)

Cele mai puternice seisme din zona Vrancea, care s-au soldat și cu pierderi de vieţi omeneşti, s-au înregistrat pe 26 noiembrie 1802, 10 noiembrie 1940 (a avut adâncimea focarului de 122 km şi magnitudinea de 7,4 pe scara Richter) şi 4 martie 1977 (adâncimea focarului fiind de 93 km şi magnitudinea de 7,2 pe scara Richter).