De ce este acum cel mai bun moment să devii model de videochat?

Autor:
Publicat: 13/08/2020 | 17:49
De ce este acum cel mai bun moment să devii model de videochat?

Anul pandemic 2020 este unul delicat atunci când vine vorba despre prosperitatea mediului de afaceri, atât la nivel local, cât și global. Restricțiile de circulație, izolarea și carantinarea, măsurile de combatere și prevenție a răspândirii virusului Covid 19, au dus la suspendarea sau chiar închiderea activității unui număr impresionant de afaceri. Horeca, cel mai lovit sector, dar și alte afaceri care au fost afectate chiar și parțial, au dus la situația în care 1 milion de români au rămas fără loc de muncă din cauza Coronavirusului. 

Cel mai profitabil job în anul 2020

Dacă trebuie să discutăm despre afaceri care merg ca unse, trebuie să menționăm industria videochatului, cea mai profitabilă afacere în perioada pandemiei. Cu peste 100.000 de modele, la care se adaugă personalul administrativ al nenumăratelor studiouri de videochat din țară, domeniul nu doar că le-a asigurat angajaților un venit lunar sigur și constant, dar încasările au înregistrat o creștere semnificativă pe tot parcursul anului și nu pare că lucrurile se vor schimba prea curând.

Este limpede de ce activitatea modelelor și a studiourilor nu a fost afectată nici de starea de urgență, nici de cea ce alertă, căci in videochat totul se întâmplă în online. Interactiunea dintre model și membru se face doar prin intermediul platformei de videochat, iar orice schimb de date personale este interzis și intolerat.

Cu atât mai mult cu cât videochatul din ziua de astăzi nu se mai bazează pe nuditate și se îndepărtează de industria erotică, migrând spre zona de influencer și creator de conținut. Nici fotografiile din portofoliile modelelor de astăzi nu se mai aseamănă cu cele de acum cinci ani, locațiile, ținutele și tehnica schimbându-se radical în ultimii ani.

De ce este acum cel mai bun moment pentru videochat?

Videochatul satisface nevoile sociale și de apartenență ale ființei umane, livrând experiențe pozitive, autentice, dar desfășurate în mediul virtual. Iar pentru cei care au resimțit efectele sociale ale pandemiei, serviciile de videochat au reprezentat un antidot împotriva anxietății, a stresului și a singurătății.

Așadar, este rețeta succesului într-un moment în care celelalte sectoare ajung să reducă din cheltuieli, chiar dacă asta înseamnă pierdere de personal, la un domeniu care produce suficient pentru a-și menține angajatii fericiți, cât și pentru a oferi altora șansa de a câstiga mai mult decât la fostul loc de muncă.

Și când ne întrebăm -cât de mult? – vorbim despre modele care câștigă legal și lunar peste 10.000$. Este adevărat că sumele acestea recurente nu sunt atinse în primele luni de activitate, însă colaborarea cu un studio de videochat specializat în formarea modelelor de top poate face diferența dintre un model care câștigă 2.000-3.000€ lunar, și unul care ajunge să câștige 10.000-15.000€ în mai puțin de un an de la angajare. Și că să înțelegem ce înseamnă un astfel de venit lunar, trebuie să avem în vedere faptul că în România cele mai bine plătite job-uri sunt în domeniul IT. Un programator câștigă lunar între 1.000- 3.000€, iar cu trecerea timpului și avansarea în companie, poate ajunge la 5.000€.

Așadar, acesta poate fi momentul cel mai potrivit pentru a descoperi industria videochat și, de ce nu, de a face reconversia profesională către un domeniu mai puțin expus pericolului Covid și mai satisfăcător din punct de vedere financiar.