Descoperă cele mai renumite zone din Antalya

Publicat: 11/06/2015 | 10:00

Este destul de greu să faci un top al celor mai frumoase zone turceşti, pentru că fiecare te încântă cu ceva aparte.

De la plaje cu nisip fin, până la parcuri acvatice sau minuni sculptate de natură, oraşul este mai mult decât o staţiune modernă, în care luxul domneşte. Explorează, trăieşte, bucură-te de peisaje şi relaxează-te în imperiul all inclusive.

Last Minute Antalya

Nu demult, un mic sătuc de pescari, astăzi, Kemer este una dintre cele mai apreciate destinaţii din Antalya, căptuşit cu păduri de conifere care plonjează dramatic în apele precum smaraldul. Bogăţiile subacvatice nu sunt de ignorat, bancuri imense cu peşti multicolori îţi încântă privirile, iar recifele de corali sunt aşternute precum covoarele sultanilor. Dacă ai poftă de drumeţii, îţi recomandăm o vizită în Parcul Naţional Yurukler, unde vei putea da peste câteva peşteri învăluite în mister.

În lumea siturilor arheologice

Pentru familiile cu copii mici, Alanya reprezintă o adevărată grădină a raiului, unde relaxarea este la loc de cinste. Plajele curate sunt premiate cu “Steagul Albastru”, resorturile îndeplineasc cerinţele călătorilor în materie de divertisment, iar preparatele sunt diverse şi delicioase. Alanya are şi o alură istorică, încă păstrează vechi construcţii şi artefacte din vremurile glorioase. Cea mai importantă dovadă a timpurilor măreţe a rămas citadela care încă domină staţiunea. Ridicat cu scop de apărare, Castelul din secolul al XIII lea este un adevărat muzeu în aer liber unde poţi lua masa alături de cei dragi, în timp ce ”respiri” istoria.

Dacă eşti pasionat de istorie şi de zei, vei găsi în Side adevărate monumente care au rezistat în ciuda vremurilor moderne. Foarte bine păstrate sunt templele lui Apollo şi al zeiţei Atena, în stil corintian decorat cu marmură. De asemenea, Teatrul Aspendos, o construcţie antică din secolul al II lea, te va impresiona prin măreţia coloanelor care par că străbat cerul.

Mădălina Isar

Oferte Turistice Antalya

Sejur Kemer

Hotel 3*- de la 250 euro/persoana.

Sejur Alanya

Hotel Lioness 4*- de la 487 euro/persoana.

Sejur Side

Hotel Water Side Resort 5*- de la 761 euro/persoana.

Servicii incluse: bilet de avion – cursă charter, 7 nopţi de cazare cu all inclusive, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenţă turistică în limba română.

Citește și...