nanotehnologie

Anul acesta este hotarâtor pentru români, care vor găsi pe piaţă alimente cu...nanotehnologie! Părerile sunt însă împărţite cu privire la efectele asupra sănătăţii!

 

Nanoparticulele sunt niste robotei milimetrici spreyati deja in aer prin intermediul avioanelor, prin asa numitele chemtrails (dâre ale morţi). Mulţi dintre criticii acestor descoperiri le leagă de aşa zisa tendinţă a organismelor mondiale de implantare a unui cip pentru controlul individual al fiecărei persoane.

Potrivit Regulamentului privind Informarea Consumatorului, după o directivă europeană, la unul dintre capitole, normativul impune o regula in privinta tuturor ingredientelor prezente sub forma de “nanomateriale fabricate”: trebuie specificate in mod clar in lista ingredientelor, denumirile acestora fiind urmate de cuvantul “nano” intre paranteze – (NANO). Prin “nanomaterial fabricat” se intelege un ingredient produs prin nanotehnologie, ce contine unul sau mai multe elemente de dimensiuni de ordinul a 100 nanometri (un metru are un miliard de nanometri).

Nanotehnologia isi propune, cel putin la modul declarativ, sa conserve alimentele
Nanotehnologia isi propune, cel putin la modul declarativ, sa conserve alimentele

“Nanomaterialele ofera oportunitati tehnice si comerciale, insa pot prezenta riscuri pentru mediu si pot ridica probleme de securitate si sanatate pentru oameni si animale, de aceea, consumatorii trebuie informati corespunzator”, se arată în regulament.

“Trebuie menţionat că tehnologiile nano eficientizeaza acţiunea substanţelor active pe care le transportă, prin modificarea structurii materiei, lucru care le face imprevizibile şi extrem de periculoase. Incă nu se ştie ce pot produce în domeniul alimentar şi nu numai, pentru că au fost prea puţin testate! Este posibil ca prin această tehnologie să se fi deschis o cutie a Pandorei!” a declarat profesorul universitar dr. ing. Eden Mamut, de la Universitatea ”Ovidius” din Constanţa.

(G.N.)

Citeste despre:nanotehnologie, mancare nanotehnologie, nano robotica, organisme modificate genetic


Share On Facebook