Piedone bagă, din nou, spaima în patronii de restaurante. Odată cu debutul minivacanței de 1 Mai, președintele ANPC a dat startul unei serii de controale riguroase pe litoral, iar ceea ce a găsit l-a lăsat, literalmente, fără cuvinte. De la igienă precară la produse neomologate, inspectorii conduși de celebrul Piedone verifică tot ce mișcă în restaurantele de pe litoral și din Deltă.
Startul sezonului estival a fost dat oficial pe 1 Mai, iar de atunci Piedone și echipa sa și-au mutat „cartierul general” pe litoral. Iar munca acolo abia a început, căci seria controalelor se va intensifica în perioada 15 iunie – 15 august, când peste 600 de comisari ANPC vor lua la puricat, zilnic, tot ce înseamnă restaurante, terase și unități de alimentație publică din județul Constanța și Delta Dunării.
Așa cum spuneam, Piedone și-a mutat activitatea pe litoral, iar ultima oprire a fost într-un restaurant cu specific pescăresc din Constanța, care i-a lăsat un gust amar. Deși locația promitea preparate din pește proaspăt și o atmosferă autentică, comisarii ANPC au descoperit, în spate, o realitate departe de ce vede clientul la masă.
„Serviți peștele pe platouri de lemn, în formă de pește. Cum le igienizați?”, a întrebat Piedone direct, în timpul controlului. Răspunsul personalului a venit imediat: „În apă fierbinte”. Doar că șeful ANPC nu s-a mulțumit cu o explicație simplă și a cerut dovezi.
„Arătați-mi și mie unde le-ați fiert pe alea de ieri. Într-o cratiță mare? Ați greșit cratița, să știți. Platourile de lemn nu mai sunt omologate!”, a constatat Piedone.
Și, ca și cum nu era suficient, momentul culminant a fost atunci când șeful ANPC a observat cum păiajenii se plimbă nestingheriți pe platourile așa zis „proaspăt igienizate”.
„Uitați puțin păianjenul ăsta de aici. Ăsta n-a avut puterea, probabil nu a intrat în oală… Când mai aveți de mințit, spuneți adevărul”, a încheiat Piedone cu un ton ironic.
După toate cele găsite, Piedone le-a transmis un mesaj clar tuturor celor care activează în domeniul HoReCa pe litoral.
„Știți ce aveți de făcut. 15 iunie – 15 august suntem cu peste 600 de comisari în județul Constanța, pe tot litoralul și în toată Delta”, a mai spus Piedone.
Așadar, vara se anunță nu doar fierbinte, ci și tensionată pentru patronii de restaurante care nu respectă normele. Piedone a dat startul controalelor și bagă spaima în cei care nu funcționează după normele în vigoare.
Foto: TikTok, Facebook