Drama prin care trece o tânără din Constanţa! La 18 ani a fost violată, iar acum nu poate să…

Publicat: 16/07/2016 | 16:00

"Din pat în pat" e rubrica fără perdea, despre sex, ce găseşte rezolvare tuturor dilemelor cititorilor CANCAN.ro. Psihologul Jaqueline a acceptat să stea de vorbă şi să ofere sfaturi în legătură cu cele mai intime probleme.

Bună, Jaqueline! Mă numesc Maria, sunt din Constanţa şi am o problemă care devine din ce în ce mai greu de suportat. Atunci când eram adolescentă, la 18 ani, am fost victima unui viol. Cel care m-a agresat nu a păţit nimic, umblă şi acum liber pentru că mi-a fost teamă şi ruşine să spun cuiva. Multă vreme mi-a fost frică să am un iubit şi nu înţelegeam cum te poţi simţi bine atunci când te culci cu un bărbat. La 22 de ani însă, am reuşit să am prima relaţie. Lucrurile s-au terminat rapid pentru că m-a înşelat, iar apoi am avut doar relaţii scurte, unele doar pentru sex, însă tot simţeam că lipseşte ceva. Acum am 28 de ani, sunt cu cineva de aproape 3 ani de zile, iar el mi-a oferit afecţiunea şi atenţia pe care nu o găseam la ceilalţi parteneri. Însă, de când am început viaţa sexuală, am reuşit foarte rar şi foarte greu să am un orgasm vaginal. De multe ori, reuşeam să finalizez doar prin „ajutoare” în timpul actului sexual sau prin autosatisfacere. Îl iubesc pe cel cu care sunt şi mă simt vinovată că nu pot simţi plăcerea până la capăt, mai ales că el încearcă tot posibilul să mă facă să mă simt bine. Nu ştiu ce să mai fac şi sper să mă poţi ajuta cu un sfat! Mulţumesc!

Bună, Maria! Mă bucur mult că mi-ai scris! În mod cert, cazul tău are o legătură inconştientă cu trauma suferită în urma violului. Dacă cel cu care eşti ştie despre ceea ce ţi s-a întâmplat, atunci cred că poţi discuta cu el deschis despre problema ta şi, mai ales, ar trebui să înţeleagă că nu face el ceva greşit şi nici tu, ci trauma din adolescenţă ţi-a afectat modul în care simţi şi reacţionezi atunci când vine vorba de plăcerea sexuală. Mai mult decât atât, cel mai bun sfat pe care ţi l-aş putea da este să îţi cauţi un psiholog bun, la care să mergi regulat pentru a rezolva problemele tale mentale legate de tragicul eveniment, astfel vei putea măcar să mai vindeci din rănile trecutului. De asemenea, mai recomand şi o discuţie cu iubitul tău legată de ce anume îţi place în pat, fie că vorbim de poziţii, gesturi sau alte lucruri. Poate astfel, dacă vă cunoaşteţi reciproc mai bine corpurile, vei putea să simţi mai des plăcerea orgasmului alături de cel pe care îl iubeşti. Mult succes!

Citește și...