S-A MÂNTUIT ÎN ÎNCHISOARE! Profesorul care L-A GĂSIT PE DUMNEZEU în temnițele din China
ALTCEVA cu ADRIAN ARTENE
Home » Exclusiv » Disperată să-și găsească sufletul pereche, o tânără româncă și-a luat „țeapa” vieții. A „curățat-o” de 20.000 €! Escrocul a „agățat-o” și…

Disperată să-și găsească sufletul pereche, o tânără româncă și-a luat „țeapa” vieții. A „curățat-o” de 20.000 €! Escrocul a „agățat-o” și…

De: Claudia Bălan 17/09/2023 | 23:13

Documentarul Escrocul de pe Tinder a fost urmărit de peste 50 de milioane de persoane din toată lumea. Deși pare greu de crezut, cazul lui Simon Leviev, israelianul care a obținut peste 10 milioane de dolari de pe urma femeilor, nu este unul singular. Un caz identic, dar la o scară mult mai mică, a avut loc în România, iar CANCAN.RO are toate detaliile unei povești ce bate orice scenariu de telenovelă.

Iomer Inmar a cunoscut-o pe Sabina R pe Tinder, o aplicație online de întâlniri și rețele geosociale. Au vorbit câteva zile, apoi și-au dat întâlnire la restaurant, iar de acolo lucrurile au evoluat rapid. Bărbatul de peste 40 de ani a ademenit-o ușor pe femeia de 35 de ani, spunându-i că își dorește o familie și un cămin stabil.

La prima vedere, Iomer Inmar părea o partidă pe cinste. Divorțat, cu o situație financiară bună, fiind ofițer în armată, în cadrul unui serviciu secret ce ține de Ministerul Justiției, susținea el. Acesta a copleșit-o cu tandrețe și gesturi romantice, motiv pentru care femeia s-a considerat într-o adevărată poveste de dragoste încă din prima săptămână de relație. Iubirea dezinteresată nu a durat, însă, foarte mult.

„Afacerea” cu care a ademenit-o pe româncă

Iomer Inmar i-a prezentat iubitei sale o idee de afacere despre care i-a spus că este sigură, iar profitul garantat. Mai exact, achiziționarea unor autoturisme ce aparțineau unei unități militare din Mogoșoaia, pe care ar fi urmat să le vândă și să împartă profitul cu ea. A avut nevoie, desigur, și de bani în avans. Așa a început coșmarul Sabinei:

„Profitând de relația de afinitate a acesteia, dar și de încrederea oferită prin prisma funcției pe care susținea că o deține în cadrul Serviciului Român de Informații, a indus-o în eroare pe persoana vătămată prin aceea că, sub pretextul că vor înființa o afacere în urma căreia să obțină profit amândoi, a determinat-o să-i remită, cu titlul de investiție, suma de 4.000 de euro la data de 22.10.2018, suma de 36.650 lei la data 25.10.2018, suma de 600 euro și 4.950 de lei la data de 27.10.2018, suma de 35.480 la data de 02.11.2018, suma de 3.000 de lei în data de 09.11.2022, suma de 2.500 lei în data de 05.01.2019, sume de bani ce nu au fost investite, în realitate. Astfel, s-a creat un prejudiciu estimat la suma de 11.000 euro și 52.667 lei”, se arată în referatul procurorilor.

(CITEȘTE ȘI: Un american s-a cuplat cu o româncă pe Tinder. Ireal ce s-a întâmplat când s-a dus în Timișoara, pentru a o cunoaște)

Escrocul de pe Tinder, varianta românească

Bărbatul, care s-a dovedit a fi un escroc, i-a spus victimei că va trece toate mașinile pe numele ei, iar mai apoi a încercat să o facă să creadă că acest lucru s-a și întâmplat, fără ca ea să vadă vreodată autoturismele sau actele în cauză.

Atunci când, pur și simplu, nu a mai avut nicio economie și nu a mai avut de unde să-l “alimenteze”, Iomer Inmar a început să-și preseze și să-și șantajeze emoțional iubita, spunându-i că el s-a împrumutat din mai multe locuri pentru a pune pe picioare această afacere și că ea nu-l poate lăsa baltă tocmai acum, îndemnând-o să se împrumute de la prieteni. Lucru, pe care, de altfel, cu o naivitate dusă la extrem, Sabina l-a și făcut.

A făcut credit la bancă, apoi s-a împrumutat de la amici. După ce a obținut sume uriașe de bani și a realizat că victima a ajuns la fundul sacului, bărbatul a început să se îndepărteze de așa zisa iubită, invocând probleme de sănătate. Deși începuse să-și dea seama că totul este o înșelătorie, Sabina a continuat să-i dea bani escrocului, care insista că are nevoie de anumite sume pentru a înregistra mașinile cu pricina la RAR sau pentru a le face asigurarea obligatorie, în vederea vinderii acestora.

A apelat la poliție, dar era deja prea târziu

În cele din urmă, la îndemnul unor prieteni, ea a mers la poliție și a depus o plângere pentru înșelăciune împotriva bărbatului, însă, inițial, nici măcar oamenii legii nu s-au așteptat să dea peste un escroc atât de abil:

„Afacerea propusă de către inculpatul Iomer Inmar nu era una reală, ci reprezenta doar un mod de a induce în eroare persoana vătămată. Acest lucru rezultă din adresa Nr 4514/14.12.2021, emisă de ministerul Apărării Naționale, Statul Major al Apărării, potrivit căreia, pe raza UAT Mogoșoaia, județ Ilfov, MAPN nu are dislocată vreo unitate militară, cât și din adresa UM 0198 nr N4/66836 din 22.02.2019, din care rezultă faptul că inculpatul nu este angajat al Serviciului Român de Informații’, se mai arată în referatul procurorilor.

(CITEȘTE ȘI: Iubita „Escrocului de pe Tinder”, dezvăluiri surprinzătoare! Tânăra a povestit ce s-a întâmplat după ce povestea bărbatului a ajuns virală)

A ‘jupuit-o” de 22.000 euro!

Chemat la audieri în calitate de suspect, Iomer Inmar a avut o cu totul altă poveste despre cele întâmplate: A menționat că a cunoscut-o pe Sabina R pe aplicația Tinder la începutul lunii octombrie 2018. I-a povestit acesteia că este șofer pe UBER și se ocupă cu închirierea de mașini, că este în proces de divorț și are un copil de zece ani, dar și că stă cu chirie, întrucât casa lui este în construcție.

Iomer Inmar a mai menționat că i-a spus persoanei vătămate că are probleme financiare și că aceasta s-a oferit să-l ajute. Inculpatul este cetățean român, căsătorit și lucrează ca alpinist utilitar, mai scriu procurorii.

Escrocul de pe Tinder a încercat să scape de pedeapsă, declarând că tânăra avea probleme psihice și emoționale, și, astfel, ar fi inventat în mintea ei un întreg scenariu, printre care și faptul că el este ofițer SRI. Declarațiile acestuia sunt contrazise din plin de probe și mărturii, iar marți va avea loc un nou termen în acest proces. Victima s-a constituit parte civilă cu suma de 11.000 euro și 52.667 lei, reprezentând prejudiciu material, precum și suma de 10.000 lei daune morale. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă să ajungă după gratii.

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cei 5 oameni care vor provoca SFÂRȘITUL LUMII. Un matematician a aflat când și cum va avea loc Apocalipsa, de fapt
Cei 5 oameni care vor provoca SFÂRȘITUL LUMII. Un matematician a aflat când și cum...
GALERIE FOTO. Imagini incendiare cu cea mai bogată fată din ring! A pozat în trecut în reviste pentru adulți
GALERIE FOTO. Imagini incendiare cu cea mai bogată fată din ring! A pozat în trecut...
Primul pod din Europa construit într-o curbă are peste 160 de ani și se află în România. Unde este situat
Primul pod din Europa construit într-o curbă are peste 160 de ani și se află...
2023: Se poate circula cu o copie după permisul auto? Ce se întâmplă dacă prezinți polițistului o copie xerox
2023: Se poate circula cu o copie după permisul auto? Ce se întâmplă dacă prezinți...
Poze interzise cu Simona Trașcă! Cum s-a fotografiat blondina
Poze interzise cu Simona Trașcă! Cum s-a fotografiat blondina
ANAF vinde un apartament cu 3 camere în Timişoara. Prima dată nu l-a vrut nimeni cu 110.000 euro
ANAF vinde un apartament cu 3 camere în Timişoara. Prima dată nu l-a vrut nimeni...
EXCLUSIV Raiul drogurilor din centrul Capitalei
EXCLUSIV Raiul drogurilor din centrul Capitalei
BANCUL ZILEI. Rozi: Auzi mă, Gheorghe! Avem două fete frumoase, iar vecinu’ Săndel trage cu ochiul la ele!
BANCUL ZILEI. Rozi: Auzi mă, Gheorghe! Avem două fete frumoase, iar vecinu’ Săndel trage cu...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de Necazurile din Viața Ta și Casa Ta!'”
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...
SMART TV LED cu diagonala de 81 cm la preț tentant la Dedeman
SMART TV LED cu diagonala de 81 cm la preț tentant la Dedeman
ORAȘUL din România cu CELE MAI MULTE BISERICI! Aici este cu adevărat RAIUL pe...
ORAȘUL din România cu CELE MAI MULTE BISERICI! Aici este cu adevărat RAIUL pe...
Ce a făcut Anamaria Prodan cu rochia pe care e pictat chipul lui Laurențiu Reghecampf, după divorț
Ce a făcut Anamaria Prodan cu rochia pe care e pictat chipul lui Laurențiu Reghecampf,...
„Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer
„Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor...
Seyit Ali Karadağ din serialul Melek, copleșit de amintiri emoționante! Celebrul actor Mehmet Çevik îi duce dorul tatălui său
Seyit Ali Karadağ din serialul Melek, copleșit de amintiri emoționante! Celebrul actor Mehmet Çevik îi...
UPDATE/VIDEO - Ultimele imagini cu DJ Lalla! Cum a fost surprinsă tânăra cu doar două ore înainte de a fi găsită decedată pe plajă
UPDATE/VIDEO - Ultimele imagini cu DJ Lalla! Cum a fost surprinsă tânăra cu doar două...
"Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă
VIDEO.  Cum a fost surprinsă DJ Lalla, înainte de a-și pierde viața. Ultimele imagini cu tânăra
VIDEO. Cum a fost surprinsă DJ Lalla, înainte de a-și pierde viața. Ultimele imagini cu...
MOARTEA lui VIOREL LIS! Oana Lis e în lacrimi: Cu Dumnezeu...
MOARTEA lui VIOREL LIS! Oana Lis e în lacrimi: Cu Dumnezeu...
Simona Gherghe a făcut anunțul trist. Din păcate, inevitabilul s-a produs. ”Vă anunț că, oficial, s-a încheiat”
Simona Gherghe a făcut anunțul trist. Din păcate, inevitabilul s-a produs. ”Vă anunț că, oficial,...
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au mai vrut să audă unul de celălaltȘi-au dat seama că încă SE IUBESC și formează, din nou, un cuplu
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au...
Marvel’s Spider-Man 2 – Be Greater Together Trailer
Marvel’s Spider-Man 2 – Be Greater Together Trailer
,,E prea târziu pentru Abrams. Tancurile americane au devenit acum vulnerabile la dronele ruseşti
,,E prea târziu pentru Abrams. Tancurile americane au devenit acum vulnerabile la dronele ruseşti", avertizează...
Doliu în PSD! A murit marele lider: Dumnezeu să-l ierte
Doliu în PSD! A murit marele lider: Dumnezeu să-l ierte
Kate, două gafe de proporții. A încălcat grav protocolul
Kate, două gafe de proporții. A încălcat grav protocolul
Ora de IARNĂ 2023. Lista țărilor care au renunțat la schimbarea orei. Ce se întâmplă în România
Ora de IARNĂ 2023. Lista țărilor care au renunțat la schimbarea orei. Ce se întâmplă...
Decizia dureroasă luată de Leonard Doroftei, după ce a fost umilit şi numit cerşetor în România
Decizia dureroasă luată de Leonard Doroftei, după ce a fost umilit şi numit cerşetor în...
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne spun astrele
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne...