masina numar ascuns_principal

Un dispozitiv destul de simplu in aparenta, dar total in afara legii, face ca masinile pe care este montat sa devina de-a dreptul “invizibile”.

Mai exact, nu se mai poate citi numarul de imatriculare, astfel incat camerele de upraveghere, cele de control al rovinietei si nici macar radarul politiei nu mai au nici o putere fata de soferul care detine un asemenea gadget.

Putini soferi au reusit insa sa monteze dispozitivul pe masina, pentru ca acesta intra in contradictie cu normele codului rutier si pot duce la sanctionarea soferului prins cu suspendarea talonul masinii, o amenda substantiala sau, dupa caz, chiar un dosar penal. Asta daca procurorul incadreaza fapta drept conducere a unui autoturism fara placute de inmatriculare.

Dispozitivul se gaseste
Dispozitivul se gaseste "la negru"

Costa mimim 110 euro

Faptul ca dispozitivul este in afara legii a atras si eliminarea sa de pe siturile consacrate de vanzari online, contul persoanelor care il comercializau fiind sters. In aceste conditii, el este vandut “la negru” cu preturi mult mai mari de 110 euro, cat se vindea “semi” oficial.

Initial, produsul a fost scos la vanzare, pe un site de profil
Initial, produsul a fost scos la vanzare, pe un site de profil


Mai intai, soferii care voiau sa scape nepedepsiti dupa diferite abateri rutiere au folosit metode mai rudimentare de ascundere a numerelor de inmatriculare ale masinii, fie ca a fost vorba de o folie speciala care facea foarte dificila “citirea” acestora de camerele de luat vederi, ori un lac aplicat peste numar cu acelasi efect. De data aceasta, numarul este acoperit, la propriu, de un dispozitiv electro-mecanic!

Numere ascunse cu telecomanda


Asa cum se poate vedea in imagini, aparatul nu este foarte complicat si are mai multe componente: obturatoirul numarului, actionat electric, care coboara acoperind numarul de inmatriculare, instalatia electrica, firele care alimenteaza dispozitivul si comunica cu un senzor, care raspunde semnalului emis de o telecomanda. Astfel, cu o singura apasare de buton, soferul isi acopera numerele de inmatriculare, din mers, iar cand “pericolul” a trecut, acestea devin din nou vizibile la actionarea telecomenzii.

Ilegalitatea a dus la banarea utilizatorului
Ilegalitatea a dus la banarea utilizatorului
Dispozitivul este cautat pe piata din Romania, dar este din ce in ce mai greu sa fie procurat, din cauza caracterului sau “obscur”.

CITESTE SI: Secretul placutelor “speciale” din trafic! Cum explica politistii numerele care dau “imunitate”!

Secretul numerelor auto speciale! Soferii se cred invincibili daca isi pun ASTA pe masina!

(M.N.)

Citeste despre:masina invizbila, dispozitiv de ascundere numar, numar de inmatriculare


Share On Facebook