Doliu în PSD! A murit la o săptămână după ce a aflat că este infectat cu coronavirus

Publicat: 10/08/2020 | 20:59
Doliu în PSD! A murit la o săptămână după ce a aflat că este infectat cu coronavirus

Doliu în PSD! Un consilier din Vaslui a murit la o săptămână după ce a aflat că este infectat cu coronavirus.

Consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a murit. După ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus, starea acestuia s-a agravat.

Medicii au luat decizia de a-l transfera la o clinică din Iași, însă, din păcate nu nu s-a mai putut face nimic pentru el. Consilierul suferea și de afecțiuni cardiace și pulmonare. În cadrul Consiliul Judeţean Vaslui a fost demarată o anchetă epidemiologică. (CITEȘTE ȘI: COPILUL DIN DEJ, MÂNCAT DE VIERMI ȘI MUȘTE, S-A STINS DIN VIAȚĂ! CE AU DESCOPERIT MEDICII ÎN URMA ANALIZELOR FĂCUTE)

Consiliul Județean Vaslui se va ocupa de înmormântare, deoarece soția bărbatului se află în izolare la domiciliu.

„Am primit astăzi cu durere vestea că unul dintre cei mai experimentaţi colegi de la Consiliul Judetean Vaslui nu mai este printre noi. Un bun profesionist şi, în egală măsură, un om blând şi cumpătat, a continuat să muncească asiduu în cadrul tuturor proiectelor în care era implicat, chiar dacă imaginea sa a fost, nu de puţine ori, terfelită de oameni sau grupuri de interese care doreau să lovească, indirect, în conducerea instituţiei noastre. Multă putere familiei şi celor apropiaţi pentru a putea trece usor peste pierderea suferită. Înţelepciunea celui de-al doisprezecelea ceas acelora dintre noi care, chiar şi acum, nu contenesc în a împroşca ură şi venin. Rămas bun, domnule Aftimescu!”, a scris Alexandru Barbu, unul dintre colegii consilierului, pe Facebook.

Coronavirus România, 10 august

Până astăzi, 10 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 62.547 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  30.311 pacienți au fost declarați vindecați și 6.497 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 10 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 62.547 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 30.311 pacienți au fost declarați vindecați și 6.497 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 779 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 2729 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. (VEZI ȘI: ANDREEA BĂLAN, ACUZATĂ DE INFIDELITATE ÎN INSTANȚĂ?!)

În intervalul 09.08.2020 (10:00) – 10.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 29 de decese (18 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 la categoria 30-39 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la categoria de peste 80 de ani.

28 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate până în prezent comorbidități.