Doliu în sportul românesc! A murit antrenorul unei ”Generații de Aur”

Publicat: 18/01/2019 | 08:19

Unul dintre marii antrenori ai sportului românesc a trecut în neființă în urmă cu două zile. De pe mâna lui au ieșit mari campioni europeni și mondiali. Sportul românesc este mai sărac, acum, cu un mare nume!

Marele antrenor Pantelimon Decuseară a murit miercuri, 16 ianurie, la vârsta de 79 de ani! Decuseară s-a născut pe data de 16 iulie 1940, a fost sportiv legitimat la Dinamo București, a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport București, anunță tele1bacau.ro.

A activat apoi ca antrenor de sărituri în apă la SCM Bacău, dar și al lotului olimpic al României, postură din care a girat performanțele unei generații de sportivi care a reprezentat cu cinste România la marile competiții ale lumii.

De numele lui Decuseară se leagă cele mai bune performanțe pe care le-a avut România și clubul departamental băcăuan la sărituri în apă: campioni mondiali, vicecampioni mondiali, campioni europeni, vicecampioni europeni, campioni balcanici și naționali, participanți la ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice.

Citește și...