Dominic Thiem a câștigat US Open, iar Patricia Țig s-a impus la Istanbul!

Publicat: 14/09/2020 | 07:32
Dominic Thiem a câștigat US Open, iar Patricia Țig s-a impus la Istanbul!

Dominic Thiem a devenit primul campion din istoria US Open ce câștigă trofeul după ce a fost condus cu 2-0 la seturi.


Cele mai tari bilete de pariuri, analize, oferte, cote și pronosticuri le găsiți zilnic exclusiv pe pariuri1x2.ro!

Dominic Thiem a câștigat primul titlu de Grand Slam din carieră, după ce l-a învins în 5 seturi pe Alexander Zverev, scor 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6. Austriacul a avut probleme musculare în setul decisiv, dar a învins toate dificultățile fizice și a oferit un meci de povestit nepoților. Chiar dacă Zverev pornea cu șanse reduse înaintea finalei, tenismenul german s-a văzut la conducerea partidei cu 2-0 la seturi. A fost momentul în care Thiem s-a trezit nu a a mai cedat inițiativa până la final. Zverev a fost din nou trădat de serviciul său secund, pe lângă cei 15 ași, „Sascha” a servit și 15 duble greșeli. A fost a patra finală de Grand Slam pentru Thiem, după cele cedate anterior la Roland Garros (2 – Rafael Nadal) și Australian Open (Novak Djokovic).

Tot duminică, dar la Istanbul, Patricia Țig a câștigat primul trofeu WTA al carierei, după victoria împotriva canadiencei Eugenie Bouchard, scor 2-6, 6-1, 7-6. A fost un duel deosebit de antrenant, ce putea fi tranșat mai rapid de Patricia, ce a condus cu 4-1 în setul decisiv. Chiar și așa, românca a fost jucatoarea mai puternică la acest turneu, iar triumful îi poate da încredere pentru turneul de Grand Slam de la Roland Garros, ce va începe la finalul lunii septembrie.

„O felicit pe Eugenie, a fost o luptă dură, am jucat atât de bine amândouă! Mulțumesc soțului meu și antrenorului meu, Răzvan Sabău, sper să-mi stapânesc emoțiile! A fost alături de mine indiferent de situație. Mulțumesc organizatorilor care ne-au făcut să ne simțim ca acasă, mă bucur mult, sper să mă întorc anul viitor.” a declarat Țig, imediat după finala de la Istanbul.