cristian mungiu

Dincolo de problemele economice , blocajele politice sau vestile proaste primite de romani in 2012, au fost si multe momente de bucurie, datorate unor personaje pozitive.

Unul din cele mai frumoase momente ale anului a avut loc in luna mai, cand lungmetrajul "Dupa dealuri", in regia lui Cristian Mungiu, a primit doua premii la Festivalul International de Film de la Cannes: premiul pentru scenariu (Cristian Mungiu) si premiul pentru interpretare feminina (ex-aequo Cosmina Stratan si Cristina Flutur). 

cristian mungiu
Mungiu era deja detinatorul unui premiu important - Palme d'Or pentru filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", primit in 2007. 
Cristian Mungiu a povestit intr-un interviu despre legenda carausilor de cadavre
Cristian Mungiu a povestit intr-un interviu despre legenda carausilor de cadavre
  El s-a remarcat cu filmul "Occident", in 2002, iar dupa primirea distinctiei de pe Croazeta, el a produs si a participat la realizarea filmului colectiv "Amintiri din Epoca de Aur" (I - "Tovarasi, frumoasa e viata!" si II: "Dragoste in timpul liber"), in 2009.
Un alt moment important al anului a fost Olimpiada de la Londra, in urma careia Romania s-a clasat pe locul 16 in clasamentul pe medalii. 
sandra izbasa
Sportivii nostri au adus opt medalii, din care doua de aur (Alin Moldoveanu - pusca aer comprimat si Sandra Izbasa - gimnastica, sarituri), patru de argint (Alina Dumitru si Corina Caprioriu - judo, Roxana Cocos - haltere, echipa masculina de sabie) si doua de bronz - echipa feminina de gimnastica, Razvan Martin - haltere.

Frumoasa Catrinel Menghia s-a bucurat de success in 2012, presa straina elogiind-o pe ieseanca in mai multe randuri. 

catrinel menghia
  In vara, ea a fost aleasa pentru a doua oara imaginea campaniei de vara pentru Lormar, iar in aprilie s-a numarat printre invitatii de marca ai petrecerii date la Casa Alba. Recent, Catrinel a anuntat ca urmeaza sa joace in celebrul serial CSI Las Vegas, in al 13-lea sezon.
O alta frumusete care a ajuns pe prima pagina a presei straine este Madalina Ghenea. 
madalina ghenea
Pe langa modeling, ea si-a inceput cariera de actrita si a primit deja un premiu in cadrul Festivalului international de Film de la Roma, pentru aparitia in pelicula “Razza Bastarda”. Madalina interpreteaza rolul Dorinei, o imigranta de nationalitate romana in Italia care isi castiga existenta ca prostituata. In particular, Madalina Ghenea se poate lauda cu o relatie de cinci stele, fiind iubita actorului Gerard Buttler.
Nu in ultimul rand, romanii s-au simtit mandri si datorita unui grup de elevi de la Liceul de Informatica “Tudor Vianu”, care au proiectat o staţie spaţială, numita Aurora. 
sorin oprescu elevi premianti
Cei cinci elevi si profesoara care ia coordonat au câştigat premiul cel mare la un concurs organizat de NASA.

Ioana Zafira
 

Citeste despre:cristian mungiu, catrinel menghia


Share On Facebook