Ei sunt traficantii care l-au “turnat” pe Salam ca detine droguri! Cei doi barbati au fost prinsi in fata unei biserici!

Publicat: 14/10/2013 | 14:11

Florin Salam este acuzat de detinere de droguri in vederea consumului, dupa ce a fost turnat de doi traficanti internationali. Acestia au fost deconspirati, in urma cu zece zile, pentru mai multe “importuri” din Costa Rica.

Ieseniii Andrei Gheorghe Pescaru si Alin Iustinian Toderita au fost retinuti in urma cu zece zile pentru trafic international de droguri. Ofiterii DIICOT le-au facut un flagrant celor doi, chiar in fata unei biserici din Iasi, sustine publicatia bzi.ro.

Andrei Gheorghe Pascaru este cel care a planuit intreaga afacere, insa a mai chemat o mana de “ajutor”, pe Alin Iustinian Toderita, jandarm la o unitate din Vaslui.

Cei doi traficanti au fost retinuti de politistii ieseni
Cei doi traficanti au fost retinuti de politistii ieseni

Potrivit informatiilor detinute de reporterii BZI, Andrei Pascaru s-ar fi ocupat cu traficul de droguri inca de acum doi ani. A inceput cu canabis, insa s-a extins si a gasit un furnizor de cocaina tocmai din Costa Rica, de la care a reusit sa cumpere la preturi foarte bune. Astfel, zilele trecute a luat legatura cu furnizorul respectiv pentru a-i trimite drogurile printr-o firma de curierat.

Traficantii au fost retinuti pentru 29 de zile
Traficantii au fost retinuti pentru 29 de zile

Pentru 500 grame de cocaina, Andrei Pascaru a platit doar 2.000 euro. Cand drogurile au ajuns la Iasi, cei doi au mers sa le ridice din zona bisericii Banu. Au fost ridicati de oamenii legii la scurt timp dupa ce au ridicat coletul in care se aflau drogurile. Este vorba de 500 grame de cocaina pura. Valoarea totala pe piata neagra este de aproximativ 50.000 euro.

Traficantii au fost retinuti pentru 29 de zile

“Inculpatii sunt suspectati ca au organizat procurarea cantitatii de 500 grame cocaina din Costa Rica si transportul drogurilor de mare risc catre România. Drogurile de mare risc erau destinate comercializarii catre consumatorii din Bucuresti si Italia.

In acest moment, Salam este urmarit penal pentur detinere de droguri in vederea consumului si risca de la 1 la 5 ani dupa gratii.

Manelistul a fost adus la Parchet in jurul orei 13,30
Manelistul a fost adus la Parchet in jurul orei 13,30

In acest dosar apare si numele manelistului Florin Salam, despre care cei doi traficanti au spus ca le-ar fi fost client. Cantaretul a fost audiat in cursul zilei de astazi de catre procurori.
 M.A.

Citește și...