nelson
Nelson Mondialu

Nu-i niciun interlop in Romania ca Nelson Mondialu! Daca acum se lafaie in bani si poarta sute de grame de aur la gat si pe degete, in copilarie abia avea ce sa manance! In plus, desi era la un liceu bun, s-a apucat de furat si a ajuns la inchisoare.

Putini stiu ca simpaticul interlop de la Cluj devenit celebru in ultima perioada pentru glumele si urarile sale, n-a avut deloc o viata usoara. S-a nascut in 1963, a fost abandonat de mama la casa de copii, de unde l-a salvat apoi tatal sau natural.  "Am trait in 49 de ani cat sa scriu un roman! Sau chiar mai multe", spune mandru Nelson Mondialu. Iar daca ai timp sa-i asculti povestea vietii, iti dai seama ca nu exagereaza deloc.

Nelson, inainte de a ajunge la casa de copii
Nelson, inainte de a ajunge la casa de copii
Inca de cand a venit pe lume, Nelson a starnit o disputa in familie. "Ïn 1963. pe 16 iulie, s-a nascut Pop Nelson Simone. Dimineata pe la patru, cind se ingana ziua cu noaptea, ursitorele se adunase toate care de care sa ma blagosloveasca cu noroc si desteptaciune, putere si frumusete. Mare bucurie - am fost primul copil intr-o familie saraca, dar facut din dragoste. Tata era taxator pe autobuz facea cursa Cluj-Dej - asa a intalnit-o pe mama. Toti tiganii  din cartier spuneau ca a fost foarte frumoasa, toti se minunau de frumusetea ei, chiar daca ea era romanca. Bine, si tata era barbat bine si aratos.

Nelson, alaturi de prima sa sotie
Nelson, alaturi de prima sa sotie
Cand sa imi dea un nume, a fost cearta mare in familie: bunica fiind pocaita a avut pretentia sa-mi spuna Simone, iar Nelson vine de la mama Sonya si de la tata Nelu, ei au cazut de acord sa-mi dea fiecare primele 3 litere de la prenume si a iesit Nelson. Dupa 6 luni, tata a fost arestat 8 luni pentru ultraj, eu am ramas singur cu mama. Dar ea avea 16 ani si, din anumite motive, cind tata s-a intors din puscarie, s-au despartit, iar prin lege m-a luat ea. N-a putut insa sa ma intretina singura, asa ca m-a bagat la casa de copii. Tata auzind a facut totul sa ma scoata si sa ma creasca el. A si reusit, asa ca de la virsta de 1,2 luni pana la 18 ani am fost in grija lui. In tot acest timp n-am mai auzit nimic Sonya", isi incepe Nelson povestirea.

Ulterior, tatal lui s-a recasatorit, iar Nelson a mai avut 2 frati si doua surori mai mici, de care a avut grija. Fiind insa o familie mare, s-au intretinut greu cu banii. "Era saracie mare, mancam mere cu paine! Iar la scoala eram copil-problema, numai batai am luat si de la profesori, si de la parinti, dar toti colegii ma iubeau ca-i faceam sa rada". 

"Tata de pe atunci voia sa ma insoare cu fete din familii bogate, dar mie nu-mi placea de ele. Si acum pe Facebook sunt cateva disperate ca nu m-am luat cu ele", ne-a spus amuzat Mondialu.

Nelson Mondialu
Nelson Mondialu
"La 16 ani, tata m-a dat la box, la CSM, la domnul Stalomir! Eram bun, prin sport treceam si clasa.Eram la liceu transporturi cu profil mecanic, dar acolo m-am inhaitat cu alti prieteni si am inceput sa fur cu ei. Nu aveam nevoie sa fur, tata era pe picior mare, facea bisnita cu aur, facea bani din greu, iar in '74 si-a cumparat o Dacia 1300. Din pacate, anturajul m-a dus la o condamnare de 5 ani. Spargeam masini, am facut si inselatorii. Imi aduc aminte ca mergeam la hotel Alpina in Poiana Brasov si vindeam tinichele la chelneri, spunand ca-s bijuterii de aur. Pe multi am ars asa. Aveam aproape 20 de an, iar la procesul meu a aparut si mama, am vazut-o prima data in viata", a mai povestit Nelson. In urma procesului, in 1984, a fost inchis la Tulcea, unde a stat pana in 1987.

Citeste maine pe CANCAN.ro ce super-business-uri a reusit sa faca Nelson Mondialu in Ungaria si Italia si cum si-a castigat renumele de "boss".

Catalina David

Citeste despre:nelson mondialu, cluj-napoca, poiana brasov


Share On Facebook