Fotbaliștii lui Bayern au acceptat diminuarea salariilor cu 20%!

Autor: Sabin P.
Publicat: 25/03/2020 | 23:20
Fotbaliștii lui Bayern au acceptat diminuarea salariilor cu 20%!

Presa din Germania a anunțat faptul că gruparea bavareză Bayern a diminuat cu 20% salariile fotbaliștilor săi, de comun acord. Portarul Manuel Neuer a comentat scurt știrea, motivând că diminuarea este ceva normal în această perioadă incertă.

Accesează pariuri1x2.ro, cel mai bun site de analiză sportivă și pronosticuri din România!

Internaționalul german de 33 ani, Manuel Neuer, a ieșit în presa germană și a comentat pe baza diminuării contractelor campioanei Bayern.

”Noi fotbaliştii facem parte dintr-un grup special privilegiat din punct de vedere profesional, pentru care este de la sine înţeles să accepte o diminuare financiară atunci când este nevoie. Bayern are circa 1.000 de angajaţi şi mulţi alţii în jurul clubului care îndeplinesc sarcini importante. Vrem să-i ajutăm cu această decizie şi să le oferim securitate.” a declarat portarul german.

Conform agenției germane DPA, consiliul jucătorilor a ajuns la un acord cu cu președintele Consiliului Director, Karl-Heinz Rummenigge, directorul sportiv Hasan Salihamidzic și Oliver Kahn, unul dintre membrii Consiliului Director, că salariile jucătorilor și ale oficialilor vor fi diminuate cu 20%. Această decizie nu este singulară, fotbaliștii grupării Bayern donând deja 2.5 milioane euro pentru cauze sociale ce sunt datorate pandemiei de Coronavirus.

Manuel Neuer este unul dintre cei mai influenți fotbaliști din Bundesliga, ce se implică cu efect în diferite cauze sociale. Mai mult, portarul de 33 ani are o fundație ce susține copii defavorizați. Neuer are 92 de selecții în naționala Germaniei, reușind să câștige Cupa Mondială în 2014 și Campionatul European U21 din 2009. De asemenea, cel mai important trofeu din cariera sa la Bayern, reprezintă Liga Campionilor cucerită în sezonul 2012-2013.

Citește și...