Grecia își închide frontierele pentru cetățenii sârbi, din cauza numărului mare de coronavirus din țară

Publicat: 05/07/2020 | 20:34
Grecia își închide frontierele pentru cetățenii sârbi, din cauza numărului mare de coronavirus din țară

Începând de luni, 6 iulie, Grecia își închide frontierele pentru cetățenii sârbi, din cauza numărului mare de coronavirus. 

Guvernul, în cooperare cu experţii, monitorizează evoluţia epidemiologică în UE şi în restul lumii. În acest context, Grecia, în cooperare cu partenerii din UE, îşi rezervă dreptul de a-şi revizui politicile. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU, ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR! S-A FĂCUT O GREȘEALĂ ENORMĂ, IAR NUMĂRUL INFECTĂRILOR CU COVID-19 AR PUTEA SĂ SARĂ ÎN AER)

”Guvernul, în cooperare autorităţile relevante, analizează şi evaluează constant datele, astfel încât deschiderea pentru vizitatorii străini să nu însemne rabat pentru sănătatea publică”, a declarat Aristotelia Peloni.

Ministrul sârb al Turismului, Lasim Ljajic, a confirmat închiderea frontierelor pentru cetățenii sârbi: “Grecia îşi închide frontierele din cauza situaţiei epidemiologice din Serbia şi pentru că mulţi turişti sârbi au fost testaţi pozitiv”.

Coronavirus România, 5 iulie

Până pe 5 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.973 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.132 au fost externate.

Totodată, 1.750 persoane infectate cu COVID-19 au murit. În intervalul 04.07.2020 (10:00) – 05.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 19 decese (11 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Constanța Dolj, Galați, Ilfov, București și Prahova. (VEZI ȘI: RAED ARAFAT, ANUNȚ TERIBIL PENTRU ROMÂNI, DUPĂ CE NUMĂRUL DE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS A CRESCUT: “ESTE POSIBIL CA SITUAȚIA SĂ SCAPE DE SUB CONTROL!”)

Dintre acestea, 6 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 391 de noi cazuri de îmbolnăvire.