principala

In ultimele zile, autorităţile au confirmat faptul ca în România au murit oameni din cauza virusului de gripa porcina. CANCAN.ro a aflat detalii de-a dreptul şocante despre situaţia şi pericolul cu care se confruntă România.

 

După tragedia din clubul Colectiv, petrecută în luna octombrie a anului trecut, România este pe punctul de a se confrunta cu cea mai grea problema din ultimii 100 de ani. Virusul de gripă porcină a ajuns la începutul acestui an în România şi se manifestă extrem de violent. Pana în prezent, 30 de persoana au murit din cauza virusului AH1N1, iar 20 dintre ei sunt din Bucureşti. Până acum, boala s-a manifestat în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 45 şi 75 de ani, în special la bărbaţi.

Gripa porcina a facut deja zeci de victime
Gripa porcina a facut deja zeci de victime

Iniţial, autorităţile au încercat să ascundă adevărul despre situaţia cu care se confruntă, temându-se, probabil, că o relatare exactă a situaţiei ar putea crea panică între cetaţeni. Însă, în cele din urmă, reprezentanţii Ministerul Sănătăţii au fost nevoiţi să spună adevărul.


Un spital a intrat deja in carantina


CANCAN.ro a aflat, în exclusivitate, că primul spital din România care a intrat în carantină din cauza gripei porcine este Institutul de Pneumofizioligie “Marius Nasta”.

Autoritatile nu stiu cum să managerieze situatia
Autoritatile nu stiu cum să managerieze situatia

Patru persoane au murit aici. Câteva secţii este în carantină, nu intră nimeni acolo. Numai personalul medical, în condiţii de igiena maximă. În fiecare zi vin noi cazuri de gripă porcină, iar situaţia este mai mult decât subră. În urma unor estimări făcute de specialişti, autorităţile au fost înştiinţate că până la sfârsitul anului vor exista aproximativ 6000 de decese. Se caută soluţii, însă, până acum, nimic care să oprească acest virus”, a declarat o sursă medicală, pentru CANCAN.ro.

Andreea Negoiţă

Citeste despre:gripa porcina, gripa porcina morti, gripa porcina spital carantina


Share On Facebook