Imagini șocante. Enoriaștii își dau masca jos și sărută sicriul lui ÎPS Pimen, mort de coronavirus. VIDEO

Autor: T.S
Publicat: 21/05/2020 | 16:40
Imagini șocante. Enoriaștii își dau masca jos și sărută sicriul lui ÎPS Pimen, mort de coronavirus. VIDEO

Sicriul cu trupul neînsufleţit al ÎPS Pimen a ajuns la Suceava, miercuri seara, iar slujba religioasă a fost oficiată în curtea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou. Fostul prelat a fost întâmpinat de zeci de credincioși care au uitat de distanțarea socială dar și de existența coronavirusului. 

Enoriaștii au continuat să vină în număr mare după lăsarea serii și mulți dintre ei au asistat la priveghi. Din păcate, unii dintre aceștia au uitat pe măsurile de siguranță impuse pentru prevenirea și combaterea coronavirusului, și-au scos masca și au sărutat sicriul ÎPS Pimen, uitând complet că fostul prelat a murit ucis de coronavirus.

În imaginile live se poate observa cum și copiii sunt lăsați să sărute sicriul. Pentru a opri astfel de practici, sicriul a fost delimitat cu un cordon pentru a nu mai lăsa doritorii să se apropie.

Nu au respectat nici distanța socială

În imaginile surprinse miercuri la catafalcul ÎPS Pimen de Svnews.ro se vede clar faptul că oamenii nu respectă cei 2 metri impuși de autorități și biserică. În urmă cu puțin timp, BOR punea la dispoziție îndrumări către unitățile de cult ale Bisericii Ortodoxe Române din țară, privind accesul credincioșilor ortodocși în lăcașurile de cult, în cimitire, și participarea acestora la sfintele slujbe.

Decesul numărul 1.141

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a plecat în lumea veșniciei la vârsta de 90 de ani. Sfinția Sa și-a dat obștescul sfârșit în această noapte la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” București, acolo unde era internat de pe 20 aprilie, după ce a fost infectat cu COVID-19.

Imaginile le puteți vedea AICI

 

Citește și...