Îngrijorare în Spania. Adjunctul ministrului Sănătății le cere oamenilor să nu își părăsească locuințele

Publicat: 22/08/2020 | 10:53
Îngrijorare în Spania. Adjunctul ministrului Sănătății le cere oamenilor să nu își părăsească locuințele

Antonio Zapatero, adjunctul ministrului Sănătății din Spania, a făcut de curând, un apel către cetățenilor să nu mai iasă din casă. Declarația vine în contextul creșterii numărului de cazuri covid.

Conctret, el a recomandat ca în zonele cu mai multe cazuri de coronavirus, oamenii „să încerce să evite deplasările inutile” și să aleagă „să rămână acasă”.

Citește și: Un bărbat din Turda a fugit din spital când a aflat că are COVID-19. Explicațiile sunt halucinante

Totodată, oficialul a subliniat că „situația actuală din Madrid nu va duce la luarea măsurilor de izolare”. Ministerul Sănătății nu a dat clarificări privind zonele în care oamenii sunt sfătuiesc să stea acasă.

Cu toate acestea, comunitatea din Madrid identifică sudul regiunii ca fiind regiunea cu cea mai mare rată de contagiune, scrie site-ul spaniol 20min.es.

Coronavirusul revine cu putere în Europa

Țările din Europa care au avut cel mai mult de suferit de pe urma pandemiei, Spania și Italia, se confruntă cu noi creșteri ale cazurilor de coronavirus la sfârșitul verii, relatează BBC.

Spania a raportat, miercuri, 3715 noi contaminări cu coronavirus în 24 de ore, cel mai mare număr de când țara a ieșit din carantina generalizată strictă la sfârșitul lunii iunie. Italia, de asemenea puternic lovit anterior de virus, a raportat 642 de noi cazuri, cel mai crescut număr de cazuri noi de la sfârșitul lunii mai.

Și Germania cunoaște o revenire a coronavirusului, în condițiile în care bilanțul zilnic de joi a arătat 1707 noi cazuri, cea mai mare cifră înregistrată din aprilie până acum.

Numeroase alte țări europene au reintrodus restricții de călători pe lângă măsurile de distanțare fizică și purtarea măștii în încercarea de a opri din nou răspândirea virusului.

Situația din România

Până ieri, 20 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 74.963 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

34.196 pacienți au fost declarați vindecați și 8.820 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.346 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

3.154 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat

În intervalul 19.08.2020 (10:00) – 20.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 48 de decese (31 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș – Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vaslui, Municipiul București.

Nu rata: OMS a anunțat când ar putea să se sfârșească pandemia de coronavirus

Dintre acestea, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 7 la categoria 50-59 ani, 15 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 11 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani. 46 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar doi pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.