Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, a fost confirmat pozitiv cu virusul COVID-19! Care este starea lui de sănătate

Autor:
Publicat: 07/07/2020 | 19:00
Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, a fost confirmat pozitiv cu virusul COVID-19! Care este starea lui de sănătate

Președintele Jair Bolsonaro a fost infectat cu virusul COVID-19. Pentru că prezenta anumite simptome specifice a fost supus unui test al cărui rezultat a ieșit pozitiv.

Potrivit The Guardian, președintele Braziliei a început să prezinte unele simptome specifice coronavirusului. Jair Bolsonaro i-a declarat unui jurnalist că are febră de 38 de grade C și că mai are alte câteva simptome ale COVID-19, motiv pentru care a decis să facă un test. (CITEȘTE ȘI: SITUAȚIE ALARMANTĂ ÎN BRAZILIA, NOUL EPICENTRU AL PANDEMIEI! CADAVRELE AU AJUNS SĂ FIE ARUNCATE ÎN GROPI COMUNE)

Rezultatul testului a ajuns marți dimineață și a arătat că într-adevăr Jair Bolsonaro a fost infectat cu noul virus. „Este pozitiv!”, a declarat președintele. În prezent, starea acestuia este bună, deși prezintă unele simptome, precum tuse, dureri de cap și febră mai mare de 38 de grade. Se pare că președintele Braziliei a primit deja tratament cu hidroxiclorochină încă de la apariția primelor simptome, iar în scurt timp o să fie supus unui alt test.

Jair Bolsonaro, întâlniri cu mai mulți oameni importanți

Președintele Brazilie nu s-a arăta prea îngrijorat de apariția coronavirusului și de victimele pe care virusul le-a făcut. Acesta a luat în derâdere boala, fiind de părere că se exagerează. Așa că, în ceea ce îl privește măsurile de protecție au fost aproape inexistente. Mai mult, acesta a  participat la numeroase evenimente fără să poarte mască de protecție. (VEZI ȘI: JAIR BOLSONARO, PREȘEDINTELE BRAZILIEI, SUSPECT DE CORONAVIRUS. “VOI FACE UN TEST!” CÂND VA AFLA REZULTATUL)

Diagnosticul lui Bolsonaro vine la doar trei zile după ce a luat prânzul la domiciliul ambasadorului SUA în Brazilia, Todd Chapman. De asemenea, cu doar câteva zile înainte acesta a fost prezent la un eveniment, Ziua Independenței, unde a luat contact cu mai mulți membri ai cabinetului, inclusiv ministrul de externe, Ernesto Araújo, ministrul apărării, Fernando Azevedo, și fiul președintelui, Eduardo, un politician care este reprezentantul lui Steve Bannon în America de Sud. Bărbații au fost fotografiați fără măști pe față.