Jurgen Klopp a fost desemnat antrenorul anului în Anglia!

Publicat: 30/07/2020 | 16:50
Jurgen Klopp a fost desemnat antrenorul anului în Anglia!

Asociația tehnicienilor din liga engleză de fotbal l-a ales pe Jurgen Klopp că fiind antrenorul anului în Anglia, după ce germanul i-a condus pe Liverpool spre primul titlu în Premier League după o pauză de 30 ani.


Cele mai tari bilete de pariuri, analize, oferte, cote și pronosticuri le găsiți zilnic exclusiv pe pariuri1x2.ro!

Sir Alex Ferguson i-a înmânat premiul ce îi poartă numele și a declarat pentru Sky Sports: „Jurgen, fantastic. S-a vorbit mult de Leeds, care a promovat după 16 ani în Championship (liga secundă engleză), însă Liverpool, care a trebuit să aştepte 30 de ani, a reuşit ceva incredibil. Meriţi cu adevărat acest premiu. Nivelul de performanţă al echipei tale a fost remarcabil. Personalitatea ta a inspirat clubul tău în toate componentele sale. Este o performanţă extraordinară. Şi te iert pentru că m-ai trezit la ora 3:30 dimineaţa pentru a-mi spune că aţi câştigat campionatul” a adăugat legendarul scoțian.

Klopp nu a rămas dator și i-a răspuns lui Ferguson. „Ştiu că nu este 100% corect să spun asta, fiind antrenorul lui Liverpool (marea rivală a lui Manchester United), însă îl admir. Şi îmi amintesc că este primul antrenor britanic pe care l-am întâlnit.” „Am luat un mic dejun împreună. Nu ştiu dacă îşi mai aminteşte, însă eu da, pentru că a fost că şi cum l-aş fi întâlnit pe Papă. A fost extraordinar şi ne-am înţeles întotdeauna bine de atunci. La momentul respectiv nu îmi puteam imagina că într-o zi voi ţine în mâini un trofeu purtând numele său”, a adăugat germanul.

Marcelo Bielsa, ce a promovat cu Leeds în Premier League după un sezon fantastic, a fost desemnat antrenorul anului în Championship (liga secundă engleză). Antrenorul anului 2019 în Anglia, Chris Wilder (Sheffield United), a fost nevoit să se mulțumească cu locul secund în 2020, după Klopp.