naor
foto:luju.ro

Shimon Naor, cel mai mare traficant de arme pe care l-a avut Romania, a fost eliberat in secret din inchisoare la sfarsitul anului trecut. Israelianul a plecat din tara  si a petrecut sarbatorile de iarna impreuna cu familia sa.

Naor a fost arestat in 2010 la Paris si adus in tara, el avand de executat o pedeapsa de 11 ani de inchisoare pentru trafic de arme. Barbatul, fost viceamiral al Israelului, a facut in ultimii ani mai multe cereri in instanta pentru a fi eliberat, insa acestea au fost respinse pe banda rulanta. Norocul i-a suras insa lui Shimon Naor la sfarsitul anului trecut, iar judecatorii i-au acceptat cererea.

arme
“Admite cererea de liberare conditionata formulata de condamnatul NAOR SHIMON, de sub efectul pedepsei de 11 ani inchisoare, aplicata de Tribunalul Bucuresti, Cu drept de contestatie in 3 zile de la comunicare”, se arata in decizia instantei. Procurorii nu au atacat decizia, motiv pentru care fostul viceamiral al Israelului a fost eliberat din inchisoare inainte de Revelion.

 Arestat la Paris

Shimon Naor
Shimon Naor
După patru ani de urmarire internationala, Shimon Naor a fost arestat in Franta, la Paris, in 2010. Mandatul european de arestare a fost emis in octombrie 2009, cand existau informatii ca traficantul s-ar afla pe teritoriul european. Barbatul are dubla cetatenie, romana si israeliana.
naor
Naor a fugit din tara dupa ce a fost pus sub acuzare, in 1999. Era intermediar pentru exporturi de arme. Avea contracte cu firmele romanesti de armament si putea transporta marfa in afara tarii. Totul era insa ca el sa nu aprovizioneze si state supuse embargoului. Numai ca lucrurile au stat altfel. Pistoalele mitraliera figurau ca sunt vandute in Uganda sau Yemen, dar in realitate ajungeau in Nigeria si Eritreea.(B.G.)
 

Citeste despre:shimon naor eliberat, shimon naor arme


Share On Facebook