Liceul „Ovidius” din Constanța se închide la numai o zi de la începerea anului școlar, după ce patru angajați au fost testați pozitiv cu COVID-19

Autor:
Publicat: 15/09/2020 | 07:15
Liceul „Ovidius” din Constanța se închide la numai o zi de la începerea anului școlar, după ce patru angajați au fost testați pozitiv cu COVID-19

Liceul „Ovidius” din Constanța se închide la numai o zi de la redeschiderea anului școlar, după ce 4 angajați au fost testați pozitiv cu COVID-19.

La numai o zi de la redeschiderea școlilor și începerea noului an școlar, patru angajați de la Liceul „Ovidius” din Constanța au fost depistați pozitivi COVID-19. Din cauza acestui lucru, s-a dispus închiderea unității de învățământ, care a intrat în scenariul roșu.

Surse din cadrul liceului spun că printre cei infectați s-ar afla chiar directorul instituției, notează digi2.ro.

Din fericire, cei 4 angajați ai liceului nu au intrat în contact cu elevii, ieri, la începerea noului an școlar, întrucât 2 dintre ei se află internați de mai bine de o săptămână în spital, iar ceilalți nu au venit la eveniment.

Șapte instituții de învățământ din județul Constanța sunt acum în „scenariul roșu”:  două în Cuza Vodă, localitate unde sunt multe cazuri de coronavirus și alte cinci unități în orașul Medgidia.

Cum se desfășoară noul an școlar

Pandemia de coronavirus a dat peste cap începerea noului an școlar. Luni, s-a reluat școala, dar de data aceasta se va face în condiții speciale. La asta se mai adaugă noi probleme: lipsa manualelor, lipsa toaletelor, lipsa avizelor de funcţionare pentru unele dintre unităţile de învăţământ.

Prima zi de şcoală: În 12.423 de şcoli, elevii vor merge fizic la cursuri, în timp ce în 4.915 va fi adoptat scenariul hibrid de învăţare, iar în alte 262 de şcoli elevii vor învăţa exclusiv online. Dacă în 11 judeţe vor funcţiona scenariile verde sau galben, în Capitală nu se aplică scenariul verde, 607 unităţi de învăţământ fiind în scenariul galben, iar 29 în cel roşu. În total, 100.000 de copii ar urma să înveţe online. Conform ministrului Educaţiei, 87% dintre elevi au laptopuri şi tablete personale sau primite de la autorităţile locale, inspectoratele şcolare judeţene, şcoli. Sute de cadre didactice sunt spitalizate sau în carantină, iar 147 vor să se pensioneze, scrie rtv.net.