marcel pavaleanu

Marcel Pavaleanu, fostul fostul consilier al Secretariatului General al Guvernului, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

O dată cu el au mai ajuns in inchisoare cinci din cei opt membri ai retelei acuzata de procurori ca a produs un prejudiciu de aproape 150 de milioane de lei prin evaziune fiscala si spalare de bani.

Marcel Pavaleanu e acuzat de evaziune fiscală si spalare de bani insumând 35 de milioane de euro.

Pavaleanu, presedinte PSD Plopeni si actual membru in Consiliul de Administratie al unei companii detinute de Consiliul Judetean Prahova, este apropiat al familiei Mircea Cosma (sef CJ Prahova) - Vlad Cosma (fiul lui Mircea Cosma, parlamentar PSD), via interlopul Razvan Alexe. Marcel Pavaleanu a mai fost trimis in judecata in martie 2011, sub acuzatia de evaziune fiscala.

Cererea inculpatilor de a fi cercetati in stare de libertate a fost respinsa din cauza prejudiciului si a metodelor folosite de acestia

Din probele administrate in cauza a reiesit ca, in aceasta perioada, inculpatii s-au folosit de un lant comercial fictiv, in care erau incluse aproximativ 60 de societati comerciale de pe raza judetului Prahova si a municipiului Bucuresti, din care o parte aveau comportament tip "fantoma", simuland operatiuni comerciale de achizitie/livrare marfuri si servicii ce au avut ca rezile fiscultat diminuarea bazelor impozabale, scrie hotnews.ro.

 

 

C.V.

 

Citeste despre:marcel pavaleanu, arestat


Share On Facebook